Home  /  Boli   /  Vârsta de la care trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce mâncăm

Vârsta de la care trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce mâncăm

Cât suntem tineri lucrurile par să mergă excelent, organismul fiind capabil în această perioadă să compenseze un stil de viaţă mai puţin echilibrat.

Oamenii de ştiinţă au realizat mai multe studii care au scos la suprafaţă faptul că alimentaţia afectează diferit sanatatea psihică a tinerilor şi a bătrânilor. Aceştia susţin faptul că starea de spirit a tinerilor din grupa de vârstă 18-29 de ani pare să fie cel mai uşor modificată de consumul de carne, pe când după vârsta de 30 de ani fructele şi evitarea alimentelor care activează sistemul nervos sipatic (cafea, alimente cu index glicemic ridicat) sunt cauzatoare de schimbări de viziune asupra lumii.

Practic, dacă până la vârsta de 30 de ani alimentaţia nu provoacă mari neajunsuri, după acest prag este bine să mâncăm foarte sănătos dacă vrem ca sistemul nostru nervos să funcţioneze corect. Nu trebuie să uităm de activitatea fizică, care este şi ea importantă deoarece ajută la formarea de serotonină şi dopamină, care ne aduc zâmbetul pe buze şi gândurile bune.

Pe măsură ce îmbătrânim, radicalii liberi sunt produşi în cantitate mult mai mare şi creşte nevoia de antioxidanţi, care le mai reduce din efecte. Radicalii liberi au efecte negative şi la nivelul creiului. De asemenea, vârsta înaintată scade şi rezistenţa la stres şi, atunci când consumam alimente care bogate în carbohidraţi sau cafeină, avem toate şansele să devenim extrem de nervoşi şi iritaţi.

Call Now Button