Home  /  Boli   /  Amintirile bolnavilor de Alzheimer ar putea fi recuperate şi reactivate
a

Amintirile bolnavilor de Alzheimer ar putea fi recuperate şi reactivate

Se pare că amintirile persoanelor care suferă de Alzheimer nu dispar complet. Acestea ar putea fi recuperate din zonele mai puţin accesibile ale creierului şi ar putea fi reactivate, potrivit cercetătorilor americani.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, Statele Unite, au reuşit să demonstreze că amintirile nu se şterg, putând fi regăsite în zonele greu accesibile ale creierului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, s-au realizat experimente pe şoarecii de laborator sănătoşi, dar şi pe cei modificaţi genetic. Ambele grupuri au primit şocuri electrice de două ori, la un interval de 24 de ore. Cei sănătoşi au manifestat panică, în timp ce rozătoarele modificate genetic au rămas indiferente. S-a încercat apoi stimularea zonei creierului asociată cu amintirile cu ajutorul luminii albastre (tehnică numită optogenetică) la şoarecii modificaţi genetic. În urma acestui test şorecii au dat semne pozitive, care îi încurajează pe cercetători să caute în continuare un tratament eficient pentru această boală.

Memoria oamenilor, cât şi a rozătoarelor se pare că funcţionează pe principii similare. Iar concluzia este că pacienţii care suferă de boala Alzheimer ar putea avea o speranţă de tratament.

Call Now Button