Home  /  Nutriţie   /  Cum să ai grijă de tinereţea şi frumuseţea ta
cum sa ai grija

Cum să ai grijă de tinereţea şi frumuseţea ta

Toată lumea işi doreşte să arate bine si să fie într-o formă de invidiat şi la vârste mai înaintate. Tinereţea şi frumuseţea îndelungată ţin de mai mulţi factori. Pe lângă cei genetici, cu care fiecare dintre noi ne naştem, importanţi sunt şi factorii ce ţin de stilul de viaţă.

Nutritioniştii susţin că, în primul rând, trebuie să ai mare grijă la siluetă, deoarece kilogramele în plus pot să te facă să pari mai bătrână decât eşti. Este bine să adaugi în fiecare zi câte 14 grame de fibre în dietă şi vei consuma cu 30% mai puţine calorii.

Spre exemplu, pe lângă fructe şi legume proaspete, poţi consuma frecvent taiţei transparenţi sau “tăiţei de celofan”. Aceştia nu conţin făină albă de grâu, deci nu au un conţinut caloric crescut.

Dacă doreşti să consumi paste, trebuie să ştii că circa 60 de grame de paste obişnuite conţin 200 de calorii, în timp ce circa 60 de grame de tăiţei transparenţi conţin doar 10 calorii. De asemenea nutritioniştii ne sfătuiesc să consumăm alge marine pentru a ne detoxifia organismul.

Încearcă să elimini radicali liberi, deoarece aceştia sunt duşmanii pielii şi duc la apariţia ridurilor. Ai grijă să mănânci legume şi fructe care conţin antioxidanţi care pot distruge radicalii liberi.

Mănâncă alimente de tip boabe, ca să ai un creier sănătos

Este important să reţii că boabele ajută creierul, indiferent ca sunt boabe de fasole, năut, mazare sau linte. Nutriţioniştii sunt de părere că acestea conţin multe proteine care luptă împotriva celulelor canceroase şi menţin tinereţea creierului.

Încearcă să nu te abţii de la proteine, deoarece acestea înseamnă de fapt mai mulţi “muşchi”. Dacă vei avea o masă musculară mai mare, vei arde mai uşor caloriile, chiar şi în timpul somnului. Proteinele sunt cele care ajută la formarea masei musculare. Mănâncă aşadar, legume, carne slabă, peşte, ouă, nuci sau arpacas.

Un alt aspect important îl reprezintă consumul de zahăr. Acesta poate determina îmbătrânirea pielii şi are un rol inflamator, provocând dezechilibre şi diferite dureri în organism. Este recomandat să înlocuieşti dulciurile cu fructe şi să faci cât mai multă mişcare fizică pentru a rămâne mereu tanară.

 

Call Now Button