Home  /  Boli   /  Aceste obiceiuri ne distrug creierul

Aceste obiceiuri ne distrug creierul

Creierului uman este asemenea un procesor extrem de puternic care face posibilă viaţa complexă a oamenilor. Deşi nu i se acordă la fel de multă atenţie precum celorlalte organe, creierul este afectat de diverși factori, chiar și de cei care se observă mai greu.

Iată câţiva dintre factorii care afectează creierul în mod semnificativ:

Zahărul este un pericol constant – cercetătorii au descoperit ca o cantitate foarte mare de zahăr agravează afecțiunile creierului și producerea neuronilor, mai ales memoria pe termen lung și capacitatea de învățare.

Creierul trebuie stimulat – experţii susţin că vârful de productivitate al creierului este atins undeva între 16 şi 25 de ani, după care scade treptat. Cu toate acestea, cercetările amănunţite au arătat faptul că exercițiile care stimulează activitatea cerebrală (precum cititul și rezolvarea de puzzle-uri) pot să îmbunătățească semnificativ performanțele intelectuale, chiar și la persoanele care prezintă semne timpurii de demență sau senilitate.

Micul dejun este foarte important – cercetările recente au arătat că un copil care ia în fiecare dimineață micul dejun se descurcă mai bine la școală. Săritul peste micul dejun cauzează o scădere a glucozei din sânge și afectează negativ funcțiile creierului, iar în timp acest lucru se vede.

Alimentele de tip fast food – prea multă mâncare de tip fast food și junk food afectează în mod negativ legătura dintre celulele din creier, deci memoria. În plus, poate cauza depresia.

Hidratarea este esenţială – deşi nu este o noutate, creierul uman este format în proporție de 70-80% din apă, care este responsabilă pentru livrarea substanțelor necesare la creier. Acest organ funcționează mai eficient când are parte de suficient oxigen și i se oferă destulă apă.

Alcoolul face ravagii – toată lume ştie faptul că alcoolul este extrem de periculos, iar studiile au arătat că acesta distruge conexiunile dintre celulele creierului, însă, cei care întrerup consumul de alcool în timp util, ajung, la un moment dat, să funcționeze normal.

Consumul de tutun – acest viciu global duce nu numai la boli grave, dar și la o scădere a activității cortexului. Afecțiuni în această zonă produc scăderea abilităților mentale, pentru că această parte, este printre altele, responsabilă de gândirea coerentă.

Dieta strictă – deşi pare ciudat acest fapt, s-a demonstrat faptul că în timpul unei diete stricte nu numai că scazi în kilograme, dar din cauza faptul că organismul este privat de anumiți nutrienți, creierul începe să consume din el însuși. Acesta este un alt motiv în plus pentru a începe să gândești mai rezonabil cu privire la regimul alimentar pe care-l ții.

Call Now Button