Home  /  Nutriţie   /  Alimente care te ajută să scapi de pofta exagerată de mâncare
Alimente

Alimente care te ajută să scapi de pofta exagerată de mâncare

Atunci când dorim să slăbim trebuie să avem mare grijă la ce mâncăm şi bineînţeles la cum mâncăm, pentru a putea reduce cantitatea de hrană în aşa fel încât să vedem rezultatele la un anumit interval de timp. Bineînţeles că nu trebuie să ne infometăm, deoarece după dietă vom avea tendinţa de a recupera mesele pierdute. Secretul în aceste diete este reprezentat de alimentele pe care le consumăm şi de saţietatea acestora. Practic există alimente care transmit un semnal către creier că suntem satui, renunţând astfel să mâncăm mai mult decât este necesar.

Iată câteva alimentele pe care te poţi baza:

Năutul

Un studiu apărut recent a scos la iveală faptul că persoanele care obişnuiesc să consume cu regularitate leguminoase (năut, fasole boabe, mazăre, linte) se simt cu 31% mai mulţumite după ce au terminat de mâncat. Aceste leguminoase au un conţinut ridicat de proteine, dar şi fibre din belşug care conferă senzaţia de saţietate de lungă durată şi te impiedică să faci excese alimentare.

Merele

Cu o jumătate de oră înainte de masă este recomandat să consumi un măr, deoarece fibrele şi conţinutul său ridicat de apă te va face să mănânci mai puţin la masă. Astfel nu vei resimţi o senzaţie accentuată de foame înainte de masa de prânz şi nu vei fi tentat să mănânci o cantitate exagerată de mâncare.

Avocado

Este indicat sa-ţi faci o obişnuinţă  din a consuma o jumătate de avocado la masa de pranz, deoarece te vei simţi sătul toată după-amiaza şi nu vei fi tentat să ronţăi mereu câte ceva. Persoanele care au testat acest obicei au constatat că saţietatea este de durată şi s-au simţit mult mai puţin ispitite să aibă o gustare nesănătoasă după masa de prânz.

Ciorbele

Sunt ideale pentru masa de prânz. După o porţie consistentă de supă te simţi aproape sătul şi poţi alege la felul al doilea ceva uşor.

Ouăle

Sunt indicate mai ales pentru micul dejun, deoarece oferă imediat senzaţia de saţietate. Un mic dejun de 300 de calorii care sa conţină până la 39 de grame de proteine din ouă sau carne slabă reduce senzaţia de foame şi te va determina să mănânci mai puţine calorii pe parcursul zilei.

Call Now Button