Home  /  Boli   /  Consumă proteinele în mod corect

Consumă proteinele în mod corect

Există nenumărate păreri în ceea ce priveşte alimentaţia pe care o persoană ar trebui să o aibă, în general, pentru a fi sănătoasă.  Cert este că, proteinele sunt esenţiale pentru supravieţuirea noastră şi au un mare rol în creşterea şi repararea musculaturii.

Muşchii sunt formaţi din fibre şi celule care au în componenţa lor două tipuri de proteine: actină şi miozină. Orice antrenament fizic necesită forţă şi rezistenţă, ceea ce poate duce la ruperea sau întinderea excesivă a fibrelor. Acest aspect denotă faptul că organismul va trebui să lucreze pentru a repara rănile şi a le face mai puternice decât înainte. Antrenamentul în mod constant, fără pauze prea mari, face ca organismul să se întărească.

Organismul uman are nevoie de proteine proaspete pentru a putea crea noi celule. Proteinele se formează din aminoacizi şi există peste 20 în corpul unei persoane. Cei mai mulţi pot fi uşor asimilaţi, însă nouă dintre ei, esenţiali, trebuie luaţi din alimentaţie. Dacă nu consumi în mod regulat proteine nu vei avea nici o masă musculară adecvată.

Bineînţeles că natura ne oferă alimentele necesare pentru un corp sănătos. Astfel, există câteva alimente complete, care oferă toate proteinele necesare şi printre acestea se numără următoarele: carnea roşie, păsările de curte, ouăle, fructele de mare, produsele din soia, quinoa sau hrişca.

Alte alimente oferă doar parţial aminoacizi esenţiali, dar sunt la fel de indicate, mai ales dacă sunt consumate pe durata întregii zile, în diverse combinaţii. Printre acestea se numara: nucile, seminţele, legumele, cerealele.

Aceste surse parţiale de proteine, sunt excelente în combinaţii precum: orez cu mazăre, seminţe cu salată, humus cu legume şi altele. Deci nu există nici un motiv pentru care dacă ai o dietă echilibrată să nu beneficiezi de avantajele proteinelor.

Call Now Button