Home  /  Nutriţie   /  Află de ce ar trebui să consumi cojile de banane
a

Află de ce ar trebui să consumi cojile de banane

Banana este o sursă bogată de potasiu, recomandată de medicii specialişti în tratarea carenţelor de potasiu, dar pe lângă acest mineral banana mai conţine şi vitamine (A, B, B6, C), calciu, fier, zinc, magneziu. Un fruct sănătos pentru organismul nostru asigură necesarul de nutrienţi pentru buna funcţionare a întregului metabolism.

Însă calităţile bananelor nu se opresc aici. Nutriţioniştii ne învaţă să consumăm şi cojile de banane, deoarece acestea conţin proprietăţi extraordinare pentru sănătatea organismului.

Iată ce calităţi au cojile de banană:

Conţin triptofan 

Triptofanul este unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali, care creşte nivelul de serotonină eliberat, adică ne face fericiţi. Studiile de specialitate au scos la iveală faptul că două coji de banane pe zi, consumate preţ de trei zile de rând, cresc nivelul serotoninei din creier cu până la 15%.

Sunt bogate în fibre solubile şi insolubile

Coaja de banană conţine mai multe fibre decât fructul în sine. Aşadar, aceasta scade nivelul de colesterol din sânge, îţi oferă energie şi îţi întăreşte sistemul imunitar.

Conţin substanţe anticancerigene 

Aceste substanţe distrug celulele canceroase şi ne menţin sănătatea. De asemenea are un conţinut ridicat de vitamina B, dar şi de magneziu şi este plină de agenţi antibiotici naturali.

Cojile de banană pot fi introduse cel mai uşor în alimentaţie astfel: poţi face ceai din ea, sau cel mai simplu este să o pui în blender atunci când prepari un smoothie.

 

 

Call Now Button