Home  /  Nutriţie   /  Alimente care cresc considerabil imunitatea copiilor

Alimente care cresc considerabil imunitatea copiilor

Ca şi persoanele adulte, copii au nevoie de o alimentaţie cât mai echilibrată pentru a fi sănătoşi şi pentru a evita pe cât posibil îmbolnăvirea.

Iată câteva alimente care stimulează sistemul imunitar la copii:

Iaurtul şi kefirul

Iaurtul conţine probiotice care formează un adevărat scut împotriva răcelilor şi gripei. Potrivit unui studiu, copiii care au consumat iaurt şi-au redus cu 19% riscul de a răci, de a dezvolta infecţii la urechi sau de a se infesta cu streptococi. Specialiştii recomandă iaurturile care conţin culturi vii.

Kefirul conţine, de asemenea, probiotice. Specialiştii spun că, deşi nu s-au facut studii exprese pentru a-i dovedi beneficiile, kefirul ajută sistemul imunitar.

Nucile

Nucile au acizi graşi omega-3. Potrivit unui studiu de mică anvergură, la copii, omega-3 reduce numărul infecţiilor respiratorii.

Fructe şi legume

Bineînţeles că nu puteau să lipsească fructele şi legumele din meniu. Vitamina C ajută organismul să lupte împotriva răcelilor şi gripei. Fructe precum citricele, căpşunile sau legume precum ardeiul gras, broccoli sau cartofii dulci conţin din plin vitamina C.

Carne slabă

Carnea conţine proteine şi zinc care ajută la întărirea organismului, luptând împotriva infecţiilor.

Un aspect important ce trebuie reţinut este faptul că dacă un copil se îmbolnăveşte, asta nu înseamnă neapărat că nu l-ai hrănit corespunzător. Alimentele nu previn în totalitate bolile şi nici nu le vindecă. Alimentaţia doar previne îmbolnăvirea şi ajută la recuperarea organismului atunci când este bolnav.

 

 

Call Now Button