Home  /  Boli   /  Înlocuieşte carnea procesată cu aceste alimente sănătoase

Înlocuieşte carnea procesată cu aceste alimente sănătoase

Carnea procesată este un real pericol pentru sănătate, iar nutriţioniştii ne avertizează asupra acestui aspect ori de câte ori au ocazia. Studiile realizate pe această temă au scos la iveala faptul că numai 50 de grame de carne procesată consumată zilnic, sau patru felii de şuncă, creşte riscul declanşării cancerului de colon cu 18%.

Iată câteva alimente recomandate de către specialişti pentru a înlocui carnea procesată:

Tofu

Tofu este o alternativă sănătoasă la şunca tradiţională. Este o sursă bogată de proteine, calciu, fier şi conţine, de asemenea, cei opt aminoacizi esenţiali pentru organism, astfel că nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră.

Tempeh 

Inrudit cu tofu, tempeh este un aliment fermentat din boabe de soia, ce reprezintă o sursă bună de fibre şi vitamine, printre care se numără şi vitamina B6 – protector al sistemului nervos, dar şi magneziul – renumit pentru întărirea sistemului osos. Tempeh este, de asemenea, o sursă bună de proteine ce conţine opt aminoacizi esenţiali pentru sănătatea întregului organism.

Ciuperci

Cipercile sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale din complexul B, ce stimulează metabolismul. În plus, conţine magneziu şi potasiu, iar unele tipuri de ciuperci au efecte anticancerigene. Cipercile sunt o bună alternativă la produsele din carne, aducând aportul de proteine de care avem nevoie, fără a conţine grăsimile saturate ce dăunează organismului.

Vinete

Ultimul aliment, dar nu şi cel din urmă, este vânăta, care reprezintă o sursă bogată de antioxidanti, fibre, potasiu, vitamina C şi fitonutrienţi, ce sprijină sănătatea inimii. În plus, vinetele conţin o substanţă chimică intitulată nazunin, ce stimulează fluxul sangvin şi sprijină circulaţia periferică şi sănătatea creierului.

 

Call Now Button