Home  /  Boli   /  Combină aceste alimente pentru o sănătate de fier

Combină aceste alimente pentru o sănătate de fier

Există multe alimente benefice pentru organism însă atunci când sunt combinate greşit işi pierd din calităţile incontestabile. Nutritioniştii ne informează faptul că totul are legatură cu chimia corpului uman. Spre exemplu, anumite alimente conţin vitamine şi minerale, iar organismul are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a le absorbi.

Vă venim în ajutor cu câteva combinaţii de alimente care sunt ideale pentru un organism sănătos:

Cartofii dulci şi spanacul

Deşi mai sunt numiţi ‘’mâncarea săracului’’, cartofii dulci sunt delicioşi şi, de asemenea, foarte sănătoşi şi extrem de bogaţi în vitamina A. Pentru ca această vitamină să intre în sânge, organismul are nevoie de puţin ajutor din partea zincului. Introdu spanacul în dieta ta, un aliment cu un conţinut bogat de zinc, care poate ajuta organismul să absoarbă mai bine vitaminele din cartofii dulci. Poţi face o salată de cartofi dulci şi spanac.

Consumă ouă împreună cu varza kale

Specialiştii în nutriţie ne amintesc faptul că oul conţine vitamine solubile în grăsimi precum A, D, E şi K, iar acestea au nevoie de grasimi pentru a fi absorbite de organism. Legumele cu frunzele verde închis, precum varza kale, reprezintă cea mai bună modalitate de a obţine vitamina K, un nutrient esenţial care promovează sănătatea osoasă şi coagularea sângelui. Poţi face un ou posat, alături de care să adaugi puţină varză kale.

Turmeric şi piper negru

Turmericul, acest condiment auriu, are o multitudine de proprietăţi sănătoase, inclusiv prevenirea şi tratamentul bolilor nervoase, cardiovasculare, de inima, metabolice şi autoimune.

Acesta conţine curcumin, însă corpul tău are probleme când vine vorba de accesul la proprietăţile sănătoase atunci când este ingerat singur, astfel că poti să-l asociezi cu piperul negru, care conţine piperina, un compus care ajută la creşterea biodisponibilităţii turmericului, astfel încât să obţii beneficiile de sănătate de care ai nevoie.

Carnea de ton si soia

Este important de stiut faptul ca soia, impreuna cu alte surse traditionale de calciu, cum ar fi laptele si branza, reprezinta acompaniamentul perfect pentru pestele crud, care este bogat in vitamina D. Este vorba despre ton, macrou si somon. Asa ca incearca mai des preparate gen sushi, daca vrei sa-ti stimulezi sanatatea organismului.

 

Call Now Button