Home  /  Boli   /  Substanţele esenţiale pentru o piele perfectă

Substanţele esenţiale pentru o piele perfectă

Nu există persoană care să nu-şi dorească să aibă o piele perfectă care să le pună în evidenţă frumuseţea fizică. Stilul de viaţă joacă un rol extrem de important în această privinţă, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia.

Iată ce trebuie să consumi pentru a avea o piele de invidiat:

Vitamina E

Calităţile nutriţionale ale uleiului de măsline l-au făcut subiectul multor studii ştiinţifice. S-a dovedit că este bogat în acizi graşi Omega-3, buni pentru sistemul cardiovascular, şi în vitamina E, de nelipsit vara, deoarece sporeşte toleranţa pielii la soare şi favorizează cicatrizarea în caz de arsuri. Pentru a profita de beneficiile lui şi pentru a nu creşte aportul caloric, foloseşte doar o lingură de ulei de măsline, de preferat în salate, sau masează-ţi pielea cu el, după plajă, recomanda clicksanatate.ro.

Seleniu

Seleniul este cel mai bun protector al celulelor epiteliale. Acesta este un oligoelement care are nevoie de prezenţa antioxidanţilor precum vitaminele A, E şi C pentru a lupta contra ridării pielii şi a dezvoltării unor boli degenerative cum este cancerul de piele. Seleniul ţi-l poţi procura din suplimente alimentare, dar şi din alimente: spanac, cereale integrale, peşte gras.

Vitamina C

Petele brune care îşi fac apariţia uneori după ce te expui la soare sunt periculoase pentru piele, iar acesta este un semn că ai nevoie de vitamina C. Ea ofera pielii tale forţa de a-şi recâştiga fermitatea, elasticitatea şi de a se regenera, întrucât compensează deficitul de colagen, o proteină din structura ţesutului epitelial.

Pentru ca pielea să devină mai rezistentă la arsurile solare şi pentru a spori protecţia oferită de loţiunile de plajă, mănâncă şi peşte (ton, macrou, somon), din care iei un acid gras, numit EPA sau eicosapentanoic, important şi în prevenirea tulburărilor inflamatorii ale pielii.

Vitamina A

Morcovii, pepenele, caisele şi roşiile sunt bogati in vitamina A si te ajută să previi alergia benignă la soare, cu atât mai mult dacă le asociezi cu alimente care conţin vitaminele E şi C (citrice, ardei, spanac, nuci, seminţe de floarea-soarelui).

Acizi grași Omega-3

Consumate măcar o dată pe săptămână, sardinele îţi dau şi vitamina B3 sau niancină, importantă pentru sănătatea pielii. Dacă vei cumpăra sardine proaspete, găteşte-le chiar în ziua aceea, în caz contrar se pot degrada.

Pentru a-ţi proteja piele de efectele negative ale radicalilor liberi, pune preţ pe alimente cum sunt nucile, legumele verzi, peştele gras, precum sardinele. Acestea din urmă conţin nu doar cunoscuţii acizi graşi Omega-3, ci şi vitamina D, antioxidanţi cum sunt seleniul şi zincul.

Call Now Button