Home  /  Boli   /  Alimentele care ne menţin inima sănătoasă

Alimentele care ne menţin inima sănătoasă

Când vine vorba de o inimă sănătoasă este important să ţinem cont de ceea ce mâncăm, deoarece numai aşa vom putea preveni apariṭia bolilor cardiovasculare.

Iată alimentele care ne menţin inima sănătoasă:

Consumul de fructe şi legume

Sunt recomandate cinci bucăţi de fructe şi legume pe zi, dar nu mai mult de un suc zilnic, deoarece nu are aceleaşi proprietăţi ca fructul întreg.

Cereale integrale

În general, orezul, grâul şi secara sunt rafinate, dar cele integrale au proprietatea de a proteja inima. Acestea reduc riscul de diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială şi boli de inimă.

Limitează consumul de sare

Există dovezi că reducerea consumului la 3 grame pe zi oferă aceleaşi beneficii ca renunţarea la fumat. Se consideră că cea mai mare parte a sării ingerate provine din alimente cum ar fi pâinea, sosurile, brânzeturile, produsele din carne şi produsele alimentare semipreparate sau ambalate.

Consumă regulat nuci

Consumul de nuci este recomandat regulat, dar fără abuz, deoarece este bogat caloric. Două până la trei nuci la micul dejun sunt suficiente.

Include carnea de peşte în alimentaţie

Este o regulă de bază pentru a preveni afecţiunile cardiovasculare. Alege să creşti consumul de sardine, macrou, ton sau somon deoarece acestea oferă grăsimi sănătoase, cum ar fi omega 3 şi omega 6. În plus, redu aportul de carne roşie la minimum.

Consumă produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi

Acestea sunt esenţiale pentru a evita osteoporoza, dar grăsimea lor este în detrimentul sănătăţii cardiovasculare, deci este de preferat ca persoanele în vârstă să le consume degresate.

Oul este un aliment complet

Consumă ouă, dar nu mai mult de cinci pe săptămână dacă vrei să ai colesterolul în limite normale.

Call Now Button