Home  /  Nutriţie   /  Slăbeşte incluzând în dietă coaja acestui fruct

Slăbeşte incluzând în dietă coaja acestui fruct

Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, dieta cu pepene verde este o adevarată sursă de sănătate. Pepenele este neobişnuit de hrănitor, deoarece conţine potasiu, vitaminele A, C şi B6 iar 92% din compoziţia acestuia este apă, ceea ce înseamnă că asigură o hidratare optimă a organismului.

Puţină lume cunoaşte însă faptul că aproximatv 95 % din valoarea nutritivă a pepenelui verde se află în coajă. Aceasta conţine vitamine precum vitamina A, vitamina B6 şi vitamina C. De asemenea, este o sursă importantă de potasiu, zinc şi magneziu.

Ca şi în cazul miezului, coaja pepenelui are un conţinut bogat de licopen, o substanţă puternic antioxidantă ce ţine multe boli la distanţă. Tocmai de aceea multe persoane includ coaja pepenelui în diferite feluri de mâncare.

De asemenea, în coaja pepenelui verde se găsesc fibre care te ajută să scapi mai uşor de kilogramele în plus, care reprezintă o problemă reala pentru mulţi dintre noi. Mai mult decât atât, este o sursă importantă de citrulină, care ajută la creşterea masei musculare. De asemenea, are rolul de a întări sistemul imunitar, de a reduce anxietatea şi de a te scăpa de retenţia de apă.

Coaja pepenelui verde poate fi inclusă cel mai uşor în salate. Tot ce trebuie să faci este să o dai pe răzătoare, după care să o amesteci cu restul ingredientelor din care faci salata. În felul acesta vei obţine o salată hrănitoare, iar gustul acesteia nu va fi schimbat de coaja de pepene.

Call Now Button