ELYTIS CARE SRL BACĂU angajează Bioinginer Medical / Asistent medical de radiologie
ELYTIS Hospital angajează medici cu următoarele specialităţi:

Pneumologie Dermatologie Medicină internă Reumatologie Medicină de laborator Oftalmologie Diabet Nefrologie Gastroenterologie Endocrinologie Psihiatrie Pediatrie Cardiologie Neurologie Neurologie pediatrică Radiologie ORL Urologie Biolog Asistent medical generalist

Cerinţe
– Studii superioare de specialitate;
– Aviz de liberă practică medicală, asigurare valabilă;
– Experienţa reprezintă avantaj;
– Cunoştinte operare PC;
– Abilităţi de organizare şi comunicare, spirit de echipă, disponibilitate, responsabilitate, eficienţă.

Responsabilităţi:
– Cunoaşte şi răspunde de respectarea protocolului clinico-terapeutic
– Efectuează examenul clinic al pacientului şi investigaţiile funcţionale specifice
– Stabileşte diagnosticul
– Explică pacientului, detaliat, toate datele medicale de care are nevoie şi oferă instrucţiuni
– Stabileşte împreună cu pacientul următoarele etape de tratament şi vizite la medic
– Completează fişa medicală a pacientului
– Pastrează deschise permanent canalele oficiale de comunicare cu pacienţii (telefon, e-mail, etc.)

Aşteptăm CV-ul pe adresele de mail: anamaria.enachescu@elytis-hospital.ro, roxana.paval@elytis-hospital.ro; info@elytis-hospital.ro sau la sediul ELYTIS Hospital din str. Gh. Săulescu, nr. 43A, Iaşi.

 

Mergi la cariere >>>

 

 

Caută doctor

Protejaţi-vă ficatul printr-o alimentaţie corectă

10/02/2020

Din păcate statisticile ne arată că până la 20% dintre adulţi au „ficat gras”, însă numărul lor ar putea fi mai mare, pentru că steatoza nu prezintă, de obicei, niciun fel de simptome şi este diagnosticată doar la analizele de rutină.

Acest aspect este îngrijorător, deoarece ficatul joacă un rol foarte important în descompunerea şi eliminarea grăsimilor din organism. Atunci când acest proces al metabolismului se dereglează ficatul nu va mai funcţiona corect. Boala are o frecvenţă mai mare în cazul persoanelor care suferă de obezitate, diabet sau hipertensiune.

Pentru a ingriji ficatul gras, este important să se evite consumul de alcool şi să se adopte un regim alimentar cât mai sănătos posibil, bazat pe alimente naturale. Iată câteva alimente ce ne protejează ficatul:

Capşunile

Detoxifierea organismului este o modalitate excelentă pentru a reduce efectele ficatului gras. Astfel, consumul de capşuni este ideal pentru curăţarea organismului, datorită conţinutului ridicat în fibre. De asemenea, capşunile sunt bogate în vitamina C şi întăresc astfel sistemul imunitar, în timp ce acizii organici previn acumularea de grăsime.

Legumele şi fructele uscate

Consumul de legume uscate este un remediu eficient împotriva ficatului gras şi pentru a pierde în greutate, deoarece acestea conţin proteine şi sunt sărace în calorii. Datorită conţinutului ridicat de fibre, legumele reduc nivelul de colesterol, un alt factor de risc pentru ficatul gras.

Lămâile

Lamâia este un aliment plin de elemente nutriţionale, fiind bogată în vitamina C şi antioxidanţi care previn mai multe boli. Un remediu cunoscut şi extrem de eficient pentru ficatul gras este apa cu lămâie, care luptă împotriva ficatului gras şi stimulează digestia. Deşi lămâia este acidă, ea devine alcalină în corpul nostru, ceea ce înseamnă că reglează nivelul pH-ului. Se bea în fiecare dimineaţă câte un pahar de apă călduţă în care s-a stors sucul unei lămâi.

Spanacul

Spanacul nu trebuie să lipsească din alimentaţie, datorită conţinutului sau ridicat de fibre, consumul de spanac este ideal pentru un tranzit intestinal flexibil. În plus, acidul folic reglează funcţiile ficatului şi rinichilor. Pentru că spanacul este bogat în clorofilă, el absoarbe şi elimină grăsimile şi toxinele din ficat.

 

 

Call Now Button