Home  /  Nutriţie   /  De ce este bine să introduci în alimentaţia copilului ouă de prepeliţă?

De ce este bine să introduci în alimentaţia copilului ouă de prepeliţă?

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Deşi este foarte micuţ, oul de prepeliţă conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât cel de găină. De asemenea, conţine un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu, sulf şi amino-acizi.

Când poţi introduce oul de prepeliţă în alimentaţia copilului?

Majoritatea pediatrilor recomandă introducerea galbenuşului de ou după vârsta de şase luni, iar a albusului după vârsta de un an. Oul de prepeliţă are un potenţial alergen mult mai scăzut decât oul de găină, dar cu toate aceastea, înainte de a introduce acest aliment în dieta bebeluşului, cereţi sfatul medicului curant şi respectaţi regula celor patru zile.

Cura cu ouă de prepeliţă este cunoscută încă din antichitate. Aceasta dă rezultate miraculoase în tratarea mai multor afecţiuni, cum ar fi: ulcer, gastrită, tuberculoză, astm, diabet, anemie.

Consumul regulat de ouă de prepeliţă îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar, ajută la refacerea organismului în covalescenţă în urma intervenţiilor chirurgicale sau a atacurilor de cord sau cerebrale, reduce dezvoltarea celulelor canceroase, ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, ficat sau bilă şi stimulează activitatea intelectuală. De asemenea, copiii care consumă ouă de prepeliţă au mai puţine şanse de a contacta boli infecţioase.

Call Now Button