Home  /  Boli   /  Află care sunt cele mai dăunătoare metale pentru organism
a

Află care sunt cele mai dăunătoare metale pentru organism

Specialiştii susţin că apa şi medicamentele sunt sursele principale care ne contaminează corpul cu cantităţi mari de metale ce pot avea efecte grave asupra organismului. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, acestea nu mai sunt controlate de organism aşa cum trebuie, ajungând, în cele din urmă, în zone sensibile precum creierul.

Iată câteva dintre cele mai periculoase metale pentru organism:

Cuprul

Experţii susţin că metalele reacţionează în prezenţa oxigenului şi dau naştere radicalilor liberi care deteriorează celulele creierului.  Potrivit acestora o cantitate prea mare de cupru, combinată cu o alimentaţie bogată în grăsimi reprezintă o combinaţie ce poate provoca declinul mental al oamenilor, acesta fiind echivalent cu îmbătrânirea cu până la 20 de ani.

Un test de sânge poate arăta cu exactitate nivelul cuprului din sânge. Specialiştii recomandă vitaminele care nu conţin cupru. Persoanele care au instalaţia casei din ţevi facute dintr-un astfel de material trebuie să apeleze la un filtru de apă cu osmoză inversă.

Aluminiul

Potrivit savanţilor, oamenii cu un nivel ridicat de aluminiu în organism se confruntă, de asemenea, cu problema declinului mental.

Aluminiul poate ajunge în corp prin intermediul antacidelor, acestea fiind medicamente care luptă împotriva problemelor sistemului digestiv, cum ar fi refluxul gastroesofagian.

Fierul

Medicii susţin că Maladia Alzheimer a fost asociată cu nivelul crescut de fier din corp. Aceştia ne avertizează că suplimentele cu vitamine ar trebui să includă fier doar dacă cineva chiar are deficienţă din această substanţă. Suplimentele cu multivitamine nu trebuie luate fără recomandarea medicului. De asemenea ar trebui să alegem produsele scumpe, deoarece sunt mai bune, având un efect benefic asupra corpului pe termen lung.

 

Call Now Button