Home  /  Boli   /  Află cum poţi prepara o ‘’cafea’’ sănătoasă dintr-o plantă banală

Află cum poţi prepara o ‘’cafea’’ sănătoasă dintr-o plantă banală

Pătrunjelul este o plantă banală ce posedă însă calităţi extraordinare pentru organism. Puţini sunt cei care ştiu că din această plantă se poate prepara o „cafea” sănătoasă. Inventatorul acestui tip de cafea este doctorul Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog şi un bun nutriţionist.

Pentru a prepara această licoare sănătoasă, tot ce ai nevoie sunt următoarele ingrediente:

  • o lingură de miere de albine
  • două -trei linguri cu vârf de pătrunjel verde
  • o lămâie
  • o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare

Se spală pătrunjelul şi se rupe în bucăţi, apoi se dă prin blender. După ce patrunjelul a fost mărunţit bine, se adaugă şi celelalte ingrediente: mierea de albine, sucul stors din lămâie şi uleiul de măsline.

Totul se lasă la blender timp de două-trei secunde. Astfel, vei obţine un suc de-un verde aprins, care are proprietăţi detoxifiante.

Doctorul o numeşte „cafea” tocmai pentru că iţi revitalizează întregul corp dându-ţi energie pentru întreaga zi. Substanţele nutritive din acest suc sunt absorbite foarte repede, iar conţinutul bogat de vitamina C iţi va întări imunitatea.

„Cafeaua” de pătrunjel conţine peste 50 la sută din cantitatea de vitamina C zilnică recomandată, vitamina A – 14 la sută, acidul folic – 12 la sută şi fier – 10 la sută.

Call Now Button