Home  /  Boli   /  Află ce trebuie să bei pentru a reduce tensiunea arterială

Află ce trebuie să bei pentru a reduce tensiunea arterială

Tensiunea arterială este presiunea exercitată de către sânge asupra pereţilor arterelor atunci când inima bate (tensiune arterială sistolică) şi atunci când inima se odihneşte (tensiune arterială diastolică). Se măsoară în milimetri coloană de mercur (mmHg).

Când vine vorba despre diminuarea hipertensiunii arteriale ne gandim adesea la reducerea consumului de sare, de calorii şi de grăsimi şi, totodată, să adăugăm în dietă mai multe vegetale, fructe şi  proteine provenite din carne slabă. Nu este greşit, însă putem adăuga în listă şi anumite băuturi.

Spre exemplu, laptele degresat sau cu un conţinut redus de grăsime ne furnizează necesarul de potasiu şi calciu, elemente asociate cu o tensiune arterială sănătoasă, mai ales dacă este fortificat cu vitamina D. La persoanele sănătoase, arterele sunt elastice, ele se pot relaxa şi îngusta păstrând fluxul sanguin în limite normale.

În ceea ce priveşte produsele lactate cu grăsime, acestea conţin niveluri semnificative de acid palmitic care blochează semnalul de relaxare a vaselor de sânge, determinându-le să rămână contractate, presiunea sângelui fiind mai ridicată.

Potrivit unui studiu din anul 2010, ceaiul de hibiscus poate scădea semnificativ presiunea din artere, mai ales atunci când aceasta este uşor crescută. Autorii studiului sunt de părere că antocianinele şi alţi antioxidanţi din hibiscus,concură la păstrarea sănătăţii vaselor de sânge. Sunt recomandate trei căni pe zi. Pentru a extrage întregul beneficiu din hibiscus infuzia trebuie ţinută şase minute înainte de a fi consumată.

De asemenea, sucul de afine are acelaşi efect de reducere a hipertensiunii. Afinele sunt pline de antioxidanţi care păstrează arterele funcţionale şi elastice.

Call Now Button