Home  /  Boli   /  Află câte calorii ardem zilnic datorită activităţilor obişnuite

Află câte calorii ardem zilnic datorită activităţilor obişnuite

Nu de puţine ori se întâmplă ca numărul nostru de kilograme să o ia razna şi să ne dorim să luam măsuri. Cel mai des ne îndreptăm atenţia spre alimentaţie, ce număr de calorii nu trebuie să depăşim zilnic şi câtă mişcare trebuie să facem. Porblema este că nu toată lumea adoră să facă mişcare şi poate nu adoră sala de fitness.

Un aspect demn de ţinut minte este faptul că arderea zilnică a caloriilor depinde de mulţi factori şi nu e valabilă pentru toată lumea. Aceşti factori constau în vârstă, sex, înălţime, constituţia fizică, greutatea pe care o avem, geneticul şi stilul de viaţă cu tot ce înseamnă el – alimentaţie, odihnă, stres, viaţă activă sau sedentară.

În cazul în care nu vă place să faceţi mişcare intensă, sau pur şi simplu nu aveţi timp, să ştiţi că activităţile noastre zilnice ne ajută să scăpăm de un număr considerabil de kilograme după cum urmează:

◦ Somnul: 432 calorii în 6 ore;

◦ Lucrul la birou: 720 calorii în 8 ore;

◦ Condusul maşinii: 120 calorii în 1 oră;

◦ Prepararea mâncării: 150 calorii în 1 ora;

◦ Mâncatul stând jos: 90 calorii în 1 oră;

◦ Duşul în baie: 60 calorii în 30 de minute;

◦ Curăţenie în casă: 90 calorii în 30 de minute;

◦ Cumparături la supermarket: 69 calorii în 30 de minute;

◦ Plimbare, eventual cu căţelul: 90 calorii în 30 de minute;

◦ Alergare – 10 km/h: 300 calorii în 30 de minute;

◦ Îmbrăcare/dezbrăcare: 60 calorii în 30 de minute;

◦ Privitul la televizor: 120 calorii în 2 ore.

Toate aceste activităţi adunate ar însemna un total de aproximativ 2.300 calorii consumate într-o zi. Numărul de calorii arse pentru fiecare activitate în parte este orientativ, desigur, dar nu diferă foarte mult, în funcţie de greutate, vârstă şi înălţime.

Bineînţeles că aceste calcule sunt orientative şi destul de greu de realizat, dar nu imposibil. În funcţie de ele, ne putem stabili un stil de viaţă mai sănătos atât ca alimentaţie cât şi ca somn şi mişcare. Faceţi tot felul de activităţi prin casă sau prin cartier şi veţi vedea cât de repede se ard caloriile, fără a merge neapărat la sală.

 

Call Now Button