Home  /  Boli   /  Acest produs lactat este minunat pentru sănătate

Acest produs lactat este minunat pentru sănătate

Laptele şi produsele lactate sunt cea mai importantă sursă de calciu pentru dinţi şi oase, dar şi cu rol esenţial în scăderea în greutate. Datorită abundenţei în proteine şi vitamina D, protejează împotriva cancerului de colon.

În urma ultimilor cercetări realizate se pare că unul dintre cele mai sănătoase şi utile alimente pentru organismul uman este urda, un tip de brânză care se obţine ca urmare a fierberii zerului din laptele de oaie după ce s-a preparat caşul.

Pentru cei ce vor să-şi menţină o siluetă de invidiat, urda este cea mai slabă brânză, cu 8 până la maxim 12% grăsime saturată. De asemenea, ea mai conţine proteine de calitate superioară, vitamine, dar şi câteva minerale esenţiale pentru sănătatea corpului uman.

Experţii în nutriţie o recomandă deoarece conţine puţină cazeină, aceasta fiind o proteină din lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv al omului.

După cum spuneam, acest tip de brânză este indicat într-un regim de slăbire, indiferent care este acesta. Urda posedă în compoziţia sa mai mulţi aminoacizi care scad masa grasă şi o cresc pe cea musculară, aşa că este foarte indicată în diete. Spre exemplu, urda are cam de patru ori mai puţine calorii decât telemeaua, astfel încât se recomandă şi celor care au hipercolesterolemie.

Nutritioniştii recomandă consumul urdei de 4-5 ori pe săptămână, deoarece ea poate da foarte repede senzaţia de saţietate, posedând o densitate nutriţională destul de ridicată. Este indicat ca urda să fie consumată la micul dejun, la ora 10, sau seara la ora 17, în intervalele în care glicemia scade, în mod natural.

Pe lângă toate acestea, urda conţine aminoacizi cu sulf care fac foarte bine ficatului, ajutând-ul să se regenereze, însă este benefică şi pentru rinichi. De aceea, suferinzii de afecţiuni hepatice şi renale ar trebui să consume zilnic urda sau preparate pe bază de urdă.

 

Call Now Button