Home  /  Boli   /  Acest aditiv alimentar iţi poate distruge creierul

Acest aditiv alimentar iţi poate distruge creierul

Din păcate în zilele noastre majoritatea produselor de pe rafturile magazinelor sunt pline de aditivi alimentari foarte periculoşi pentru sănătate.

Spre exemplu, persoanele care consumă alimente ce conţin aspartam – E951 se expun unor riscuri foarte mari. Acesta este o neurotoxină ce conţine metanol, una dintre cele mai nocive otravuri metabolice.

Studiile de până acum au arătat că acest îndulcitor sintetic, utilizat la scară mare, poate fi sursa a zeci de boli – circa 70. Alte cercetări sunt încă în derulare.

Aspartamul este un îndulcitor folosit de obicei în diferite băuturi, datorită faptului că are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural, dar şi în guma de mestecat sau diferite alimente.

Produsele care conţin aspartam pot provoca cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz şi memorie, dificultăţi de concetrare şi menţinere a atenţiei, ameţeli, oboseală şi palpitaţii, lipsă de calciu sau scăderea acuităţii senzoriale (miros, gust, pipait, sensibilitate la durere), dar se poate ajunge, prin consum îndelungat, la gripă, boli de plămâni, infecţii urinare şi intestinale.

De asemenea, studiile recente au arătat că E951 joacă un rol important în declanşarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformaţiilor şi diabetului. În timp, substanţa poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene şi chiar pancreatice.

În ceea ce priveşte cantitatea zilnică permisă, aceasta este de 40mg/kg şi este interzisă folosirea sa în produsele destinate sugarilor şi copiilor mici. Cu toate acestea, cu sau fără voie, mulţi copii consumă produse care nu le sunt destinate, de aici şi pericolul de a se depăşi această doză.

Call Now Button