Home  /  Boli   /  Reduce riscul accidentului vascular cerebral consumând acest aliment

Reduce riscul accidentului vascular cerebral consumând acest aliment

Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma unui studiu, faptul că, un singur ou consumat pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la un sfert comparativ cu cei care le consumă rar.

De asemenea, aceştia susţin că cei care consumă aproximativ cinci ouă pe săptămână au cu până la 12% mai puţine şanse să sufere de boli de inimă.

Experţii au studiat conexiunea dintre consumul de ouă, accidentele vasculare cerebrale şi bolile cardiovasculare. Aceştia au examinat obiceiurile dietetice a peste 400.000 de persoane sănătoase din China, cu vârste curpinse între 30 şi 79 de ani.

Înainte de începerea studiului, 13,1% dintre participanţi au afirmat că mănâncă un ou în fiecare zi, în timp ce 9,1% au declarat că mănâncă rar sau deloc.

După nouă ani de zile, cercetătorii au descoperit că au existat 83.977 de cazuri de boli cardiovasculare şi 9.985 decese, cât si 5.103 de evenimente coronariene majore, cum ar fi atacurile de cord. Cei care au consumat câte un ou în fiecare zi au avut riscuri mai mici de boli cardiovasculare.

Pe lângă toate acestea, au existat cu 26% mai puţine şanse de accident vascular cerebral, 28% riscuri mai mici de moarte din cauza acestora, cât şi cu 18% mai puţine şanse de moarte din cauza bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor care consumau un ou pe zi.

În timp ce studiul a fost pur observaţional, acesta a sugerat că ouale sunt o parte reprezentativă pentru o dieta echilibrată, deoarece sunt bogate în proteine, vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, precum şi în grăsimi saturate.

Call Now Button