Home  /  Boli   /  Exerciţii de respiraţie benefice pentru cei ce vor să renunţe la fumat

Exerciţii de respiraţie benefice pentru cei ce vor să renunţe la fumat

Exerciţiile de respiraţie au fost decoperite şi incurajate încă din cele mai vechi timpuri, iar medicina modernă le-a perfecţionat. Ele sunt folosite în yoga de mai bine de o mie de ani. Aceste tipuri de exerciţii, susţin experţii, influenţează în mod semnificativ corpul uman. Aceste exerciţii te vor te vor ajuta să respiri corect şi, de asemenea, îţi vor ajuta organele respiratorii în tot ce ţine de curăţarea organismului şi eliminarea substanţelor chimice dăunătoare pe care le produce fumul de ţigară.

Exerciţiul numărul unu

Atunci când apare o dorinţă puternică de a fuma, este indicat să ieşi afară şi să te bucuri de aerul proaspăt. Stai deoparte şi relaxează-te, inspiră adânc şi ţine-ţi respiraţia preţ de câteva secunde secunde, iar apoi, încet-încet, expiră aerul. Repetă acest exerciţiu de cel puţin 10 ori. După ce ai terminat această rutină, s-ar putea să simţi o uşoară ameţeală din cauza oxigenării complete a creierului. După acest exerciţiu dorinţa de a fuma dispare încet, dar sigur.

Exerciţiul numărul doi

Un al doilea exerciţiu la fel de benefic pentru fumători, si nu numai, ne învaţă să inspirăm uşor pe nas şi apoi să expirăm aerul puţin mai repede. Începe să faci acest exerciţiu încet şi calm, iar după o vreme creşte ritmul respiraţiei. O să vezi ce importanţă majoră are respiraţia corectă asupra corpului nostru, acţionând pozitiv chiar şi împotriva unui viciu puternic cum este fumatul. Inspiră şi respiră de 30 de ori într-un singur ciclu al acestui exerciţiu. După fiecare ciclu, fă o pauză de un minut. Pentru a vedea rezultatele eforturilor tale, repetă acest exerciţiu de mai multe ori. Treptat, vei începe să te gândeşti la alte lucruri, iar fumatul şi ţigările nu vor mai fi pe lista de priorităţi din mintea ta.

Call Now Button