Home  /  Nutriţie   /  Cum putem accelera arderile în organism

Cum putem accelera arderile în organism

Reducerea aportului caloric, alături de accelerarea arderilor, este un element esenţial al reuşitei atunci când dorim să slăbim sau să ne menţinem greutatea. În cazul multora dintre noi, accelerarea arderilor contribuie mai mult la pierderea kilogramelor decât contribuie dieta. Principala  modalitate de accelerare a arderilor sunt exerciţiile fizice susţinute. Ce facem, însă, în cazul în care capacitatea de efort este redusă sau când pur şi simplu nu avem suficient timp pentru sport?

Consumaţi alimente acide

Când vorbim de alimente acide, vorbim despre citrice şi/sau oţet diluat în apă cu puţină miere. Dacă doriţi să folosiţi pe termen mai lung această metodă de accelerare a arderilor, faceţi pauze de câteva zile la fiecare doua săptămâni, pentru a vă proteja stomacul şi pentru a nu obişnui metabolismul cu acest consum sporit de acid.

Exerciţii de streching alternate cu exerciţii de respiraţie

Cu astfel de exerciţii, care pot dura minim 3-5 minute, puteţi să vă puneţi astfel sângele în mişcare şi să vă stimulaţi metabolismul pentru prima parte a zilei. Aceste exerciţii, ca de altfel orice fel de exerciţii fizice, nu trebuie făcute imediat după trezire. Lăsaţi-i organismului un răgaz de minimum 20 de minute în care să facă natural şi complet trecerea la starea de veghe.

Aceste ecerciţii sunt indicate şi după-amiază sau seara, imediat după ce aţi ajuns acasă. Nu este nevoie de mai mult de 2-3 minute. Aceste exerciţii, făcute imediat după orele petrecute la birou, vor echivala din punct de vedere al eficienţei cu 10-15 minute de aerobic. În zilele în care ajungeţi acasă târziu, este indicat să săriţi peste aceste exerciţii.

Consumaţi anumite condimente

Este recomandat să consumaţi alimente precum pătrunjel şi mărar verde, scorţişoară, usturoi, rozmarin şi condimentele picante.

Consumaţi multe vitamine şi minerale

Vitaminele şi mineralele trebuie extrase din surse naturale. Acest lucru va creşte uşor pofta de mâncare, dar per ansamblu va fi util în lupta cu kilogramele. Spusele conform cărora ne îngrăşăm dacă mărim aportul de vitamine este unul fals.

Apelaţi la masajul pentru slăbire

Masajul pentru slăbire nu este la fel de eficient precum sportul, dar poate avea o contribuţie destul de importantă la inlăturarea kilogramelor nedorite, prin intensificarea circulaţiei şi implicit accelerarea arderilor.

O altă acţiune benefică este să alternaţi, atunci când faceţi dus, apa aproape rece cu cea aproape fierbinte. În acest fel circulaţia periferică va fi accelerată.

Call Now Button