Home  /  Boli   /  Ce trebuie să facă persoanele cardiace pe timpul verii?

Ce trebuie să facă persoanele cardiace pe timpul verii?

Bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an, rata deceselor fiind în general mai mare în Europa Centrală și de Est decât în restul continentului.

Recunoaşterea timpurie a simptomelor, tratarea afecţiunilor, consumul moderat de sare şi un singur pahar de vin pe zi sunt regulile pe care un pacient cardiac trebuie să le respecte.

Dupa varsta de 30 de ani fiecare persoana trebuie sa adopte o conduita preventiva, pentru a minimiza riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Stilul de viaţă, alimentaţia, consultaţiile regulate la medicul de familie, alături de analizele medicale fac parte din prevenţia primară.

In ceea ce priveste prevenţia secundară, aceasta se referă la tratamentul medical, cât şi la abordarea unui stil de viaţă sănătos după diagnosticarea pacientului cu o afecţiune cardiacă, astfel încât să se împiedice progresia şi să se diminueze consecinţele bolii.

Astfel, alimentaţia corecta şi activităţile fizice regulate sunt pietrele de temelie ale tratamentului pacientului diagnosticat cu afecţiuni cardiace.

Mai ales in perioada verii, cuvântul care ar trebui să caracterizeze dieta pacientului cardiac ar trebui să fie moderaţia. Pacientul cardiac are voie să mănânce câte puţin din toate, insa mancarea trebuie sa fie de calitate. Cu o atenţie sporită asupra cantităţii şi calităţii anumitor alimente, o persoana cardica îşi poate îmbunătăţi considerabil starea de sănătate.

Specialistii sustin ca regimul pacienţilor cardiaci ar trebui să conţină un aport crescut de salate, fructe, legume, carne slabă, peşte. Acestea ajută la scăderea nivelului colesterolului “rău” din circulaţie, reduc greutatea corporală şi ajută la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Alcoolul trebuie evitat pe cat posibil in anotimpul calduros, si nu numai, insa, in functie de afecţiunea cardiacă a pacientului, acesta poate consuma un pahar de vin roşu pe zi, la o singură masă.

 

Call Now Button