Caută doctor

Află de ce nu trebuie să ţii cartofii în frigider

19/03/2016

Avem tendinţa de a ţine majoritatea alimentelor perisabile la frigider tocmai din dorinţa de a nu se altera şi pentru a le păstra calităţile cât mai multă vreme. Însă acest lucru nu este recomandat în cazul tuturor alimentelor, deoarece acestea ne pot afecta sănătatea.

Specialiştii susţin că unul dintre cele mai importante alimente care nu trebuie depozitate în frigider este cartoful. Când este ţinut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Atunci când sunt copţi sau prăjiţi, aceste zaharuri se combină cu asparagina (aminoacid neesenţial, ce ajută la echilibrarea sistemului nervos uman) şi dau naştere unei substanţe numite acrilamidă chimică, considerată a fi dăunătoare. Astfel, cartofii cruzi ar trebui depozitaţi într-un loc uscat şi răcoros, dar niciodată în frigider.

Acrilamida este un produs chimic utilizat în procese industriale, precum producţia de hârtie, vopsea şi materiale plastice. Urme pot fi găsite în produse de consum, cum ar fi ambalajele produselor alimentare, dar pot fi găsite, de asemenea, şi în alimentele propriu-zise.

Studiile specialiştilor, efectuate pe rozătoare, au scos la iveală că expunerea la acrilamidă sporeşte riscul de apariţie a mai multe tipuri de cancer.

Call Now Button