Home  /  Boli   /  Află ce spun cercetătorii despre dieta perfectă

Află ce spun cercetătorii despre dieta perfectă

Peste tot în mediul online suntem asaltaţi de articole care susţin că o anumită dietă este cea perfectă pentru noi. Din păcate, de cele mai multe ori aceste informaţii se bat cap în cap.

În timp ce unele diete sunt echilibrate, altele sunt foarte restrictive, astfel că, cei mai mulţi dintre noi nu cunosc care dietă este mai benefică pentru sănătatea organismului – dieta vegană, cea vegetariană, cea mediteraneeană sau paleodieta.

Raspunsul cercetătorilor este unul categoric. Aceştia susţin că nu există o dietă ideală, dacă dorim să avem o alimentaţie sănătoasă.

Matt Fitzgerald, cel care a publicat cartea Diet Cults, spune că ştiinţa a căutat să afle dieta ideală, dar cercetătorii au ajuns la concluzia că aşa ceva nu există, dimpotrivă.

Dacă ne uităm la istoria speciei umane, aceasta demonstrează că putem mânca orice fel de mâncare, în funcţie de resursele pe care le avem la dispoziţie. Nu există ceva anume care să ne facă rău în mod special şi care ar trebui eliminat din alimentaţie.

Pentru a afla secretul sănătăţii şi longevităţii, cercetătorii au analizat stilul de viaţă al persoanelor care au trăit foarte mult.

Cercetători de la Universitatea California-Irivine au realizat studiul numit 90+, a ţinut cont de dieta a mii de americani care au trăit peste 90 de ani. Aceştia au observat uimiţi că aceste persoane nu fusese foarte preocupate de sănătatea lor.

Bătrânii au spus că nu au avut niciodată o dietă restrictivă, dimpotrivă, mulţi dintre ei consumau zilnic câteva păhărele de alcool şi unii dintre ei fuseseră puţin supraponderali în ultima parte a vieţii, însă mereu a existat un echilibru în stilul lor de viaţă.

În concluzie, dietele ar trebui folosite doar de persoanele care vor să slăbească. În acest caz, fiecare trebuie să aleagă regimul care i se potriveşte.

Call Now Button