Home  /  Boli   /  Află care sunt principalele beneficii ale consumului redus de zahăr

Află care sunt principalele beneficii ale consumului redus de zahăr

Din păcate, zahărul a ajuns unul dintre cele mai blamate alimente, iar cel rafinat, care nu mai are decât o vagă urmă de nutrienţi, deoarece strică dinţii, provoacă diabet sau ajută la propagarea obezităţii, se găseşte în cantităţi mari în tot mai multe sosuri, sucuri sau semipreparate.

Din nefericire, zahărul afectează şi organele, iar un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Mai mult, cercetările sugerează că zahărul induce recompense și pofte care sunt similare cu cele induse de dependența de droguri.

Nutriționiștii consideră că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată lumea îi acordă mai puțină atenție.

În continuare îţi vom prezenta beneficiile de care te vei bucura dacă reduci consumul de zahăr rafinat, măcar la doza zilnică recomandată – șase lingurițe de zahăr.

◦ La aproximativ două zile după ce vei renunţa la zahăr vor dispărea schimbările stării de dispoziție, munca sistemului digestiv va reveni la normal și organismul va începe să digere mai bine alimentele.

◦ După o săptămână fără zahăr te vei simți mai energic, pentru că vei avea o calitate a somnului mai bună și îți va fi mai ușor să te trezești dimineața.

◦ După zece zile fără zahăr vei fi mai ușoar cu până la două kilograme și nivelul colesterolului se va normaliza.

◦ După o lună fără zahăr vei avea pielea mai frumoasă, vei simți altfel gustul mâncării și simțul mirosului ți se va îmbunătăți.

◦ La aproximativ un an de zile în care nu ai consumat zahăr, decât în cantităţi foarte mici, vei fi mai puternic și plin de energie, pentru că vei fi pierdut deja câteva kilograme și imunitatea o vei avea întărită.

◦ Dacă mergem şi mai departe în timp, după cinci ani de zile, spre exemplu,  vei arăta mai tânăr decât restul persoanelor de vârsta ta și te vei îmbolnăvi mai puțin.

 

Call Now Button