Home  /  Nutriţie   /  Ce nu trebuie să consumi după dietă

Ce nu trebuie să consumi după dietă

Ai tot citit şi auzit despre diverse variante de diete, cure de slăbire sau de detoxifiere care te pot ajuta să dai jos nişte kilograme bune. Este timpul să stabilim ce trebuie să facem după ce terminăm aceste diete, deoarece de cele mai multe ori kilogramele se intorc, uneori chiar mai multe. Aşa că nu-ţi mai rămâne decât să-ţi schimbi cu totul stilul de viaţă.

Iată câteva reguli importante care te vor ajuta să-ţi menţii sănătatea şi silueta pe termen îndelungat:

Citeşte cu atenţie etichetele şi alege întotdeauna produsele care conţin în topul listei de ingrediente doar substanţe sănătoase. De exemplu, caută ciocolata cu unt de cacao sau cacao drept prim ingredient. Evită produsele care au mai mult de cinci ingrediente.

Consumă cât mai multe alimente care cresc în natură, astfel, ai garanţia că au nutrienţi de calitate şi nu conţin conservanţi şi aditivi periculoşi.

Nu consuma produse care au zaharul drept prim ingredient. Aceste produse dacă le consumi în cantităţi mari, datotită carbohidraţiilor, care se absorb rapid, se transformă în grăsimi.

Nu cumpăra alimente care conţin ingrediente cu nume greu de pronunţat, deoarece cu siguranţă, conţin chimicale, iar consumul lor pe termen lung te poate îmbolnăvi.

Mănâncă alimente care se degradează rapid, deoarece acestea cu siguranţă sunt mai naturale decât cele care stau cu zilele şi săptămânile fără să se strice.