Află ce calităţi extraordinare au ouăle de prepeliţă
Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea.
Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.
Iată beneficiile pe care le aduce consumul de ouă de prepeliţă:
- îmbunătăţesc funcţionarea aparatul cardiovascular;
- scad nivelul colesterolului;
- întăresc inima;
- reglează nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet;
- ajută la digestie;
- reglează aciditatea gastrică;
- ajută în detoxifierea ficatului şi în regenerarea acestuia după anumite boli;
- tratează afecţiunile de rinită alergică, alergii şi eczeme;
- tratează bolile renale;
- tratează afecţiunile oftalmologice şi ORL;
- ajută în tratarea afecţiunilor sistemului nervos;
- sunt eficiente în tratarea depresiilor şi a stresului;
- ajută creierul;
- încetinesc procesul de îmbătrânire;
- ajută în curele de slăbire, fiind foarte bune contra obezităţii.
Sunt recomandate, mai ales:
- după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii;
- în perioada post-natală;
- în cazurile de anemie;
- spasmofilie;
- migrene;
- astenie nervoasă.