Home  /  Boli   /  Vrei să te menţii tânăr? Evită aceste alimente

Vrei să te menţii tânăr? Evită aceste alimente

Îmbătrânirea este un proces caracterizat prin modificări treptate şi spontane, având ca efect maturizarea în timpul copilăriei, pubertăţii şi perioadei de adult tânăr, iar apoi declinul multor funcţii ale organismului în timpul vârstei a doua şi a treia.

De asemenea, îmbătrânirea este un proces continuu care debutează la naştere şi continuă în toate etapele vieţii. Are atât componenta pozitivă a dezvoltării, cât şi componenta negativă, declinul.

Vestea bună este că, acest proces firesc poate fi încetinit printr-un stil de viaţă sănătos.Un prim pas ar fi eliminarea din alimentaţie a produselor care au un conţinut ridicat de zahăr. Studiile arată că excesul de zahăr duce la creşterea în greutate şi favorizează apariţia diabetului, dar afectează şi pielea, grăbind procesul de îmbătrânire.

Alcoolul

Este cunoscut faptul că un consum excesiv de alcool provoacă umflarea feţei, iar cu timpul, vasele de sânge ajung să se lărgească şi să depoziteze grăsime sub forma de trigliceride. Cercetările au arătat că un pahar de vin, consumat ocazional, este benefic pentru sănătate, însă consumat regulat, duce la imflamarea ficatului şi la îmbătrânirea prematură a pielii.

Cafeina

Cafeina dezhidratează organismul şi creşte nivelul de cortizol, un hormon produs de glandele suprarenale, ce grăbeşte procesul de îmbatrânire, când se găseşte în cantităţi mari. Nu trebuie să renunţi definitiv la cafea, dar ai grijă să o bei întotdeauna cu un pahar de apă.

Alimentele prăjite

Deşi sunt alimente extrem de gustoase, cartofii prăjiţi sau hamburgerii cauzează o mulţime de probleme de sănătate. Alimentele prăjite, în general, duc la creşterea în greutate şi favorizează retenţia de grăsime în organism. Multe dintre aceste produse conţin grăsimi artificiale, ce provoacă inflamarea pielii, obezitate, creşterea colesterolului şi dau peste cap producţia de insulină. Uleiurile din aceste produse duc şi la apariţia coşurilor, aşa că încearcă să le eviţi.

Alimentele procesate

Ca şi în cazul prăjelilor, alimentele procesate sunt extrem de periculoase pentru sănătate, deoarece conţin sare în exces, zahăr şi mulţi conservanţi artificiali. Studiile au arătat că favorizează procesul de îmbătrânire şi duc la apariţia unor boli grave, precum cancerul de colon.

Atenţie la consumul de sare

Este clar faptul că sarea dă gust mâncării, însă trebuie să îţi aminteşti mereu că usucă pielea. Unele tipuri de sare conţin o cantitate mare de iod, despre care unii dermatologi susţin că ar cauza acneea.

 

Call Now Button