Home  /  Boli   /  Iată câţiva factori care influenţează calitatea spermei
calitatea spermei

Iată câţiva factori care influenţează calitatea spermei

Deşi nu par să fie deloc dăunătoare, unele excese sau obiceiuri pot să atragă barbatul într-o problemă de fertilitate la un moment dat.

Iată cinci dintre cele mai comune lucruri pe care unii bărbaţi le fac zilnic şi care afectează grav calitatea spermei:

Consumul exagerat de alcool

Specialiştii avertizează că cinci băuturi alcoolice consumate pe săptămână reduc semnificativ de mult cantitatea de spermă produsă de un bărbat. Prin urmare, nu este nevoie de o cantitate mare de alcool pentru a perturba cantitatea şi calitatea spermei.

Consumul de Marijuana

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că barbaţii care obişnuiesc să fumeze marijuana de două ori pe săptămână au o cantitate de spermă cu 29% mai mică decât cei care nu au acest obicei. Bineînţeles că şi tutunul are efecte neplăcute asupra acestui aspect.

Statul prea mult la televizor

Un studiu realizat de către specialiştii de la Universitatea Harvard scoate la iveală faptul că un bărbat care petrece în faţa televizorului mai mult de 20 de ore pe săptămână produce cu 44% mai puţină spermă în comparaţie cu cei care nu obişnuiesc să se uite atât de mult la televizor.

Evitarea consumului de carne

În urma unui studiu, ce s-a întins pe o durată de patru ani a dezvăluit faptul că bărbaţii care nu consumă carne produc o cantitate mai mică de spermă comparativ cu cei care sunt carnivori.

Call Now Button