Home  /  Boli   /  Obiceiurile considerate rele sunt şi bune într-o anumită măsură

Obiceiurile considerate rele sunt şi bune într-o anumită măsură

De-a lungul vieţii cu toţii avem obiceiuri mai bune sau mai puţin bune. Interesant este că există beneficii şi în lucrurile considerate dăunătoare sănătăţii.

Stresul

Majoritatea oamenilor nu ştiu că stresul, la un nivel rezonabil, ajută la pastrarea sănătăţii. În doze scăzute, însă, ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului.

Cafeina

Este un stimulent benefic pentru persoanele cu tulburări bronşice, care poate atenua simpotomele astmului. În plus, conţine o serie de acizi graşi care sunt eliberaţi în fluxul sangvin şi au rol de combustibil pentru muschi.

Berea

Un consum moderat reduce riscul de boli de cap, accident vascular cerebral şi declin mental. În plus, drojdia de bere conţine substanţe nutritive ca magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, biotina şi vitamina B.

Îngheţata

Este un desert cu indice glicemic scăzut. Asta înseamnă că zaharul se eliberează lent din compoziţie, iar senzaţia de saţietate durează mai mult decât în cazul oricărui alt aliment.

Ciocolata

Poate fi considerată un panaceu. Pe langă gust, îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, stimulează funcţia sistemului circulator, a creierului, previne tusea şi este un agent anticancer.

Fumatul

Deşi pare greu de crezut chiar şi fumatul are un beneficiul  care poartă numele de paradoxul fumătorilor. Ei au mai rar nevoie de perfuzie după angioplastie, riscul de colită ulcerativă este mai redus şi reuşeşte să încetinească dezvoltarea sarcomului Kaposi.

Vinul roşu

Polifenolii din vin reduc riscul bolilor de inimă şi cancer, dar ajută şi la reducerea infecţiilor. Cele mai bune efecte ale vinurilor se găsesc la soiurile din sudul Franţei şi regiunea Sardinia din Italia.

Mizeria

Expunerea în copilarie la bacterii, virusuri şi paraziţi scade probabilitatea îmbolnăvirii în contact cu murdăria. De exemplu, copiii care cresc cu un câine în casă sunt mai puţini expusi la alergii, iar interacţiunile sociale regulate reduc riscul apariţiei leucemiei cu 30%.

Call Now Button