Legumele crucifere sunt pline de antioxidanţi
Fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimetaţia noastră dacă ne dorim o viaţă sănătoasă lipsită de probleme medicale. Este indicat ca în fiecare zi să consumăm cel puţin patru fructe şi/sau legume de culori diferite.
Astăzi vom vorbi despre legumele crucifere, care sunt foarte recomandate pentru alimentaţia noastră zilnică: broccoli, varză, conopidă sau varză de Bruxelles şi altele. Spre exemplu, varza roşie conţine vitamina A, B, C, E şi K, toate mineralele şi până la 25% proteine.Broccoli conţine 35% proteine, vitamina A, B, C, E si K, toate mineralele, aminoacizi şi antioxidanţi.
Specialiştii ne recomandă să mâncăm cât mai multă verdeaţă, cum ar fi: varza creaţă, sfecla mangold, frunze de napi şi spanac. De exemplu, spanacul conţine multă vitamina K şi mulţi folaţi, minerale, fitochimicale, antioxidanţi şi fibre, ajutând la îmbunătăţirea digestiei şi chiar a vederii.
Pe lângă faptul că este cel mai puternic antibiotic natural, usturoiul trebuie consumat zilnic şi datorită abilităţii de alcalinizare extraordinară. Usturoiul are capacitatea de a susţine sănătatea cardiovasculară şi pe cea a sistemului imunitar, prin diminuarea presiunii arteriale, curăţarea ficatului şi lupta împotriva afecţiunilor.
De asemenea, ardeiul iute este unul dintre cele mai alcalinizante alimente, fiind cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene. Ardeiul iute reprezintă o sursă bogată de vitamina A, contracarând cu succes radicalii liberi, care determină apariţia stresului şi a bolilor.
Ultimile dar nu şi cele din urmă, sunt lămâile, care ar putea fi cele mai alacalinizante alimente dintre toate. Experţii spun că lămâia este un dezinfectant natural şi poate ameliora puternic hiperaciditatea şi afecţiunile legate de un virus, cum ar fi în cazul unei răceli, al unei tuse sau al arsurilor stomacale.