Dieta vegetariană – beneficii
Vegetarienii, cât şi iubitorii de carne aduc argumente favorabile dietei lor. Legumele asigură protecţie în faţa bolilor de inimă, pe când carnea conţine aminoacizi şi proteine, substanţe importante pentru organism.
Vă vom prezenta câteva dintre beneficiile dietei vegetariene:
Vegetarienii, în medie, sunt cu 15 kilograme mai slabi decât consumatorii de carne;
Vegetarienii işi reduc riscul de diabet de tip II;
Cei care consumă numai fructe, legume, nuci, seminţe, paste şi cereale integrale au un risc mai mic de a fi diagnosticaţi cu boli de inimă;
Vegetarienii, prin dieta loc caracteristică, au parte de mai multe fibre, magneziu, acid folic şi fitochimicale;
Dieta vegetariană protejează şi de cancer, inclusiv de cel de plămâni, sân, stomac şi colorectal;
Antioxindaţii din plante reduc inflamaţiile şi previn distrugerea celulelor organismului.