Home  /  Boli   /  Cum influenţează căsnicia durata de viaţă a bărbatului

Cum influenţează căsnicia durata de viaţă a bărbatului

Oamenii de ştiinţă au descoperit un lucru surprinzător pentru mulţi dintre noi. Aceştia au analizat starea de sănătate a bărbaţilor gemeni, identici. Cei care nu erau căsătoriţi cu femei inteligente erau mai expuşi bolilor degenerative ale creierului, spre deosebire de fraţii lor gemeni.

Practic, oamenii de ştiinţă au aflat faptul că, bărbaţii care se căsătoresc cu femei inteligente au mai puţine şanse să sufere de Alzheimer şi de demenţă.

Au existat şi studii anterioare care au dovedit faptul că jocurile care dezvoltă inteligenţa, precum puzzle, şah sau Sudoku, pot ajuta la prevenirea demenţei şi a maladiei Alzheimer prin stimularea activităţii creierului, astfel că teoria potrivit căreia femeile inteligente au un impact pozitiv asupra sănătăţii partenerului pare să aibă sens, deoarece o soţie inteligentă se implică alaturi de soţ în rezolvarea problemelor familiei şi îl stimulează să rămână activ.

Cu adevărat surprinzător este faptul că unii bărbaţi care erau căsătoriţi cu femei deştepte şi aveau semne de demenţă identificate de scanările creierului nu sufereau de simptomele acestei afecţiuni, ca şi cum boala nu s-ar fi instalat. Contrar aşteptărilor, erau foarte inteligenţi şi perfect funcţionali, relatează specialiştii.

Pe lângă toate acestea, încurajarea, atât a bărbaţilor, cât şi a femeilor cu un coeficient ridicat de inteligenţă reprezintă şi un atu pentru societate şi pentru companii.

Cercetările sociologice atestă faptul că fetiţele care sunt educate să-şi preţuiască inteligenţa mai mult decât frumuseţea sunt mai puternice şi independente când devin adulte. De asemenea, băieţii care apreciază acest mod de a gândi au relaţii mai bune cu femeile când se maturizează şi se bucură de căsnicii reuşite, iar fetele lor cresc în condiţii mai bune şi au mai multe şanse în viaţă.

Call Now Button