Home  /  Boli   /  Bărbaţii trebuie să fie mai atenţi decât femeile la consumul de sare

Bărbaţii trebuie să fie mai atenţi decât femeile la consumul de sare

Alimentele care se găsesc astăzi în magazine sunt pline de sare, astfel că este foarte greu să estimezi cam câtă consumi într-o zi.

După un studiu care s-a întins pe o perioada de 11 ani, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, oamenii de ştiinţă le recomandă, mai ales bărtaţilor, să restricţioneze consumul de sare în alimentaţie.

Conform specialiştilor, riscul de cancer la stomac printre bărbaţii iubitori de alimente sărate este de de două ori mai mare decât în cazul celor care se abţin să mănânce sărat. În cazul femeilor însă, după cum s-a observat, acest ingredient nu are efecte atât de devastatoare.

Corpul uman este adaptat la o dietă bogată în potasiu, nu în sodiu. Dar dieta modernă, bogată în alimente procesate pline de sare, este exact opusul a ceea ce organismul are nevoie. Potasiul este eficient în scăderea presiunii sanguine, dar procesarea modernă a alimentelor tinde să scadă potasiul şi să crească nivelul de sodiu. Prin urmare, este recomandată consumarea alimentelor neprocesate, precum fructele, legumele, cerealele integrale.

Iată ce trebuie să faci pentru a reduce cantitatea de sare din dietă.

În primul rând, evită alimentele foarte sărate, precum: murăturile, măslinele, mezelurile, brânza, peştele sărat, conservele, renunţând treptat la alimentele procesate. Mâncarea de tip fast food trebuie de asemenea evitată, iar atunci când găteşti este indicat să nu foloseşti multă sare. Alege fructele şi legumele proaspete în detrimentul celor congelate.

Call Now Button