Home  /  Boli   /  Află de ce trebuie să eviţi băuturile acidulate

Află de ce trebuie să eviţi băuturile acidulate

Acum câţiva ani, băuturile acidulate şi dulci reprezentau un răsfăţ ocazional. Astăzi însă, pentru foarte multe persoane, nu trece nici măcar o zi fără a consuma o astfel de băutură. Fie că mergeţi la serviciu, la cumpărături, ieşiţi cu prietenii sau mergeţi la un film, parcă nu vă puteţi abţine din a le cumpăra şi a le consuma.

Iată o listă cu cele mai bune motive pentru care să nu mai bei băuturi acidulate:

Afectează aportul de vitamine – acidul fosforic conținut de sucuri, alături de cafeină, care are un efect diuretic, spală nutrienții și vitaminele din organism la doar 60 de minute după ce ai băut așa ceva, deci imaginează-ți ce se poate întâmpla dacă faci zilnic acest lucru. Astfel apar deficiențele de vitamine.

Deteriorează dinţii  – aciditatea mare și zahărul din sucuri provoacă distrugerea smalțului și apariția cariilor. Acestora li se adaugă nivelul scăzut de calciu, datorat deficitului de vitamine și împreună provoacă mari stricăciuni ale dinților, atât pe dinafară cât și pe dinăuntru.

Provoacă anxietate – pe lângă privarea de somn, odată cu consumul de cofeină apare și anxietatea, deoarece fiecare cană dintr-un anumit suc acidulat conține la fel de multă cofeină precum o ceașcă de cafea tare. De asemenea, s-a dovedit că sucurile creează dependență, deci odată ce vei hotărî să diminuezi doza vei avea, la început, dureri de cap, oboseală și depresie.

Contribuie la instalarea obezităţii – când vorbim despre câteva kilograme în plus trebuie să ții cont nu numai despre cum arăți ci și despre cum te simți. Surplusul de kilograme în sine n-ar fi neapărat o problemă,  dacă nu ar crește presiunea auspra sistemului imunitar, asupra oaselor și încheieturilor, care sunt deja slăbite de la deficiența de calciu.

Afectează frumuseţea pielii  – consumul de băuturi carbonatate are un efect inflamator asupra organismului, din cauza nivelului mare de zahăr. Pielea se deshidratează, apar primele riduri și linii de expresie apoi îmbătrânirea tenului este accelerată și acesta devine lipsit de viață și tern. De asemenea, este predispus la eczeme, uscare și mâncărimi, inflamarea pielii și apariția coșurilor.

Destabilizează inima – ştim cu toţii faptul că un nivel ridicat de colesterol crește riscul unui atac de cord. Dacă bei chiar și numai o cană de suc pe zi, vei începe să ai tensiunea mare și femeile care consumă această cantitate au riscuri mai mari de a dezvolta diabet de tip II.

Pot provoca blocaje renale – în cazul în care crezi că sucurile dietetice sau cu 0 calorii sunt varianta ideală, află că deși acestea au cantitatea de zahăr redusă, ele sunt pline de alți îndulcitori artificiali nesănătoși pentru rinichii tăi, mai ales dacă le consumi zilnic.

Call Now Button