Home  /  Boli   /  Află de ce este bine să consumi ulei de peşte

Află de ce este bine să consumi ulei de peşte

Uleiurile de peşte provin din ţesuturile peştelui gras, cunoscut deopotrivă sub numele de peşte uleios cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele şi somonul. Acestea captează atenţia nutriţioniştilor şi a profesioniştilor în domeniul sănătăţii datorită calităţilor sale deosebite.

În cele ce urmează vă vom prezenta efectele benefice pe care le are uleiul de peşte asupra organismului:

◦ Acizii grași omega-3, prezenți în pește, protejează inima foarte bine și sunt benefici pentru a liniști bătăile neregulate ale inimii și a scădea nivelul trigliceridelor, prin urmare, scad riscul de atac de cord și cerebral.

◦ Uleiul de pește este excelent pentru creier, datorită conținutului mare de acizi grași omega-3, care protejează membranele celulare. Celulele nervoase au nevoie de acești acizi pentru a funcționa corespunzător și cercetătorii au ajuns la concluzia că uleiul de pește chiar îmbunătățește memoria și încetinește efectele îmbătrânirii.

◦ Bineînțeles că este imposibil să scazi din greutate fără exerciții fizice și dietă corespunzătoare, dar adăugarea uleiului de pește te va ajuta să accelerezi procesul. Acesta micșorează apetitul și face programul de antrenament mai eficient, pentru că diminuează restul grăsimilor.

◦ Poluarea influențează toate organele și sistemele din organism, dar suplimentele cu ulei de pește ajută la diminuarea efectelor negative cauzate de poluare, cu până la 30-50%. Potrivit studiilor recente, acizii grași omega-3 previn inflamațiile provocate de stresul oxidativ  și poluare.

◦ Consumul regulat al uleiului de pește limitează sindromul ochilor uscați și previne anumite boli oftalmice. Studiile recente au arătat că acizii grași omega-3 ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare a ochilor și producție a lacrimilor.

◦ Datorită abilității de a regenera membranele celulare, acizii grași omega-3 repară pielea din interior și cu efectele anti-inflamatorii reduc roșeața și iritațiile, ceea ce face pielea să fie mai frumoasă.

◦ Potrivit cercetătorilor, suplimentele cu omega-3 ajută la tratarea depresiei, dar cercetătorii sunt încă nesiguri în privința mecanismelor, deși știu cu siguranță că acesta crește nivelul de serotonină. De asemenea, s-a demonstrat faptul că numărul oamenilor care au depresie este mai mic în țările care înregistrază un onsum mai mare de pește.

◦ O dietă bogată în omega-3 crește activitatea celulară și prin urmare capacitatea de a face față anumitor boli. Uleiul de pește ajută sistemul imunitar prin reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea circulației sanguine.

Call Now Button