Cum alegem cea mai bună carne de vită?
În zilele noastre este foarte greu să găseşti alimente sută la sută naturale. Atunci când vorbim despre carne ne gândim că cea mai curată trebuie să fie cea de vită, însă, mulţi dintre fermierii de astăzi îşi hrănesc animalele cu porumb şi boabe de soia, îngrăşându-le astfel mult mai repede pentru a putea fi duse la abator. Problema este că, mai mulţi bani pentru fermierii crescători de vite înseamnă o nutriţie mai slabă pentru noi.
Cercetătorii au realizat recent un studiu în urma căruia au descoperit că în comparaţie cu carnea de vită hrănită cu porumb, cea provenită de la animale crescute cu iarbă are un conţinut mai mare de beta-caroten, vitamina E, omega-3, acid conjugat linoleic, calciu, magneziu şi potasiu. De asemenea, are mai puţini omega-6 inflamatori şi mai puţine grăsimi saturate care au fost legate de bolile cardiace.
În aceste condiţii, este ideal să cumpăraţi carne de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, care poate fi găsită în special la magazinele de specialitate sau în pieţele de profil. De obicei trebuie să fie etichetată, dar dacă nu are aşa ceva, cel mai bine este să întrebaţi măcelarul despre provenienţa cărnii.
Poate şi mai indicat ar fi să luaţi în considerare achiziţionarea cărnii direct de la un fermier sau un crescător de bovine.