Home  /  Nutriţie   /  Află de ce nu este bine să feliezi căpşunile şi merele
merele

Află de ce nu este bine să feliezi căpşunile şi merele

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este una dintre cele mai valoroase substanţe pentru organismul uman. Fară ea, ne-ar fi imposibil să percepem deosebirile dintre culori, să conştientizăm trecerea timpului sau să trăim bucuria şi entuziasmul.

În organismul uman, vitamina C are două mari funcţii: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului. Ea este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.

După cum bine ştim căpşunele au un conţinut ridicat de vitamina C, fiind extrem de benefice pentru sistemul nostru imunitar. Ei bine, vitamina C este o vitamină foarte sensibilă la lumină. Aşadar, atunci când feliezi căpşunele şi le expui interiorul la lumină, o parte dintre calităţile nutritive ale acestora dispar.

Astfel, dacă vrei să beneficiezi de toate calităţile nutritive ale acestor fructe, ai face bine să le consumi întregi. De preferat ar fi să le laşi şi codiţa, pe care să le-o rupi în momentul în care le mănânci, nu înainte.

Mărul se află în aceeaşi situaţie,deoarece, odată decojit sau feliat, îşi pierde din conţinutul mare de vitamina C.