Home  /  Boli   /  Zahărul trebuie consumat cu moderaţie în timpul sarcinii

Zahărul trebuie consumat cu moderaţie în timpul sarcinii

Zahărul consumat în exces nu este deloc compatibil cu o viaţa sănătoasă. Din păcate, consumam mult prea mult fără să ne dăm seama, deoarece acesta se găseşte în majoritatea alimentelor din comerţ.

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu pe un eşantion de aproximativ 9000 de mame şi copiii lor, care a evidenţiat că, dacă mănânci zahăr în timpul sarcinii, s-ar putea să cauzezi anumite alergii care vor apărea în viaţa copiilor pe măsură ce aceştia cresc.

Zahărul se regăseşte sub forma monozaharidelor, cum ar fi glucoza şi fructoza, şi dizaharidelor, precum zaharoza, care se adaugă în alimente şi se regăsesc în siropuri, miere şi suc de fructe neîndulcit. Este inclus şi zahărul din carbohidraţii de bază. Legumele şi fructele proaspete pot fi consumate în continuare de către viitoarele mămici.

Cercetarea a implicat femeile care au ramăs însărcinate în jurul anului 1990 şi alergiile pe care le-au dezvoltat copiii acestora până la vârsta de 7 ani. Printre acestea se regăsesc astmul şi alergiile comune, cum ar fi alergia la praf. Efectul a fost calculat în comparaţie cu cantitatea de zahăr, precum zaharul prezent în ceai, cafea şi anumite grupe de alimente, dar nu au fost testate şi zaharurile naturale din lapte, fructe şi legume.

În momentul în care au fost comparate mamele care au consumat cantităţi mari de zahăr în timpul sarcinii cu mamele care au consumat cantităţi mici de zahăr, a existat un risc crescut de apariţie a alergiilor (38%) şi un risc ridicat de apariţie a astmului alergic (101%).

Call Now Button