Home  /  Boli   /  Studiu! Cum poate obezitatea să devină contagioasă?

Studiu! Cum poate obezitatea să devină contagioasă?

Este bine cunoscut faptul că obezitatea reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale zilelor noastre. În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au devenit obeze, iar tendinţa este în continuă creştere.

Oamenii de ştiinţă au descoperit un aspect considerat ciudat în ceea ce priveşte obezitatea. Aceştia susţin faptul că interacțiunea constantă cu persoanele cu greutate corporală excesivă poate duce la o creștere a greutății proprii. Practic, aceştia susţin că obezitatea poate fi contagioasă.

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au analizat datele la care au participat peste 1100 copii și familiile acestora.

Rezultatele au aratat faptul că, 25% dintre adolescenți și 75% dintre adulți au fost diagnosticați cu obezitate, dar rezultatele diferă de la o stare la alta. De exemplu, în Colorado, doar 21% dintre adolescenți au fost diagnosticați cu obezitate, dar în Louisiana, acest rezultat este de două ori mai mare.

Atunci când cercetătorii au analizat mediul social, obiceiurile și alți factori, au aflat că micuții ai căror părinți lucrau alături de persoanele obeze aveau probabilitatea de a lua mai mult în greutate.

Deşi sună ciudat faptul că obezitatea ar putea fi contagioasă, lucrurile sunt cât se poate de logice. O persoană care trăieşte într-un mediu în care alimentaţia sănătoasă nu este tocmai un aspect important, tinde să împrumute obiceiurile alimentare a celor din jur, iar şansele de a lua în greutate sunt foarte ridicate.

Call Now Button