ELYTIS CARE SRL BACĂU angajează Bioinginer Medical / Asistent medical de radiologie
ELYTIS Hospital angajează medici cu următoarele specialităţi:

Pneumologie Dermatologie Medicină internă Reumatologie Medicină de laborator Oftalmologie Diabet Nefrologie Gastroenterologie Endocrinologie Psihiatrie Pediatrie Cardiologie Neurologie Neurologie pediatrică Radiologie ORL Urologie Biolog Asistent medical generalist

Cerinţe
– Studii superioare de specialitate;
– Aviz de liberă practică medicală, asigurare valabilă;
– Experienţa reprezintă avantaj;
– Cunoştinte operare PC;
– Abilităţi de organizare şi comunicare, spirit de echipă, disponibilitate, responsabilitate, eficienţă.

Responsabilităţi:
– Cunoaşte şi răspunde de respectarea protocolului clinico-terapeutic
– Efectuează examenul clinic al pacientului şi investigaţiile funcţionale specifice
– Stabileşte diagnosticul
– Explică pacientului, detaliat, toate datele medicale de care are nevoie şi oferă instrucţiuni
– Stabileşte împreună cu pacientul următoarele etape de tratament şi vizite la medic
– Completează fişa medicală a pacientului
– Pastrează deschise permanent canalele oficiale de comunicare cu pacienţii (telefon, e-mail, etc.)

Aşteptăm CV-ul pe adresele de mail: anamaria.enachescu@elytis-hospital.ro, roxana.paval@elytis-hospital.ro; info@elytis-hospital.ro sau la sediul ELYTIS Hospital din str. Gh. Săulescu, nr. 43A, Iaşi.

 

Mergi la cariere >>>

 

 

Caută doctor

Ştiai aceste aspecte referitoare la pancreas?

21/09/2017

Pancreasul este o glandă anexată tractului digestiv, de natură mixtă, alcătuit din două componente, exocrină şi endocrină, ale căror activităţi desfăşurate în paralel alocă întregului organ multiple roluri importante în contextul digestiei şi metabolismului.

Deşi este un organ vital pentru funcţionarea corectă a organismului, se discută prea puţin despre acesta, acordându-i-se atenţie doar atunci când ceva nu este în regulă.

Iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le ştii despre pancreas:

◦ După ficat, pancreasul este a doua glandă ca mărime din sistemul digestiv, ceea ce îi conferă statutul de organ vital, fără de care nu se poate trăi. Imediat ce începi să mănânci, pancreasul pompează enzime esenţiale şi hormoni necesari pentru digestie. Hormonii secretaţi de pancreas sunt implicaţi în controlul metabolismului intermediar al glucidelor, lipidelor şi proteinelor.

◦ Pe lângă sucurile digestive, celulele specifice pancreasului, numite celule beta, produc insulina – o substanţă care ajută la preluarea zahărului ce ajunge, din alimente, în sânge şi în celule.

◦ Trebuie să ştim şi faptul că cele mai cunoscute enzime pancreatice din suplimente sunt extrase din pancreasul animalelor, mai ales porc sau vită, şi se administrează ca pastile, capsule, pulbere, însoţind mesele bogate în lipide şi proteine.

◦ Există destule afecţiuni ale pacreasului, însă cea mai întâlnită este pancreatita, o inflamaţie acută şi dureroasă, care poate varia ca severitate, afectând funcţionarea întregului organism. O criza de pancreatită vine cu semne precum: febră, durere abdominală în capul pieptului, care se accentuează după ce ai mâncat, sau chiar vărsături.

◦ Statisticile spun că nu mai puţin de 26.000 de femei sunt diagnosticate în fiecare an cu pancreatită, dar de multe ori afecţiunea nu este descoperită la timp pentru a fi tratată, deoarece lipsesc simptomele din stadiile incipiente.

◦Pentru a-ţi proteja pancreasul este indicat să-ţi îmbogăţeşti dieta cu alimente sănătoase precum: mazarea (,,leguma cu insulină”) sau stevia (îndulcitor natural fără calorii). De asemenea, trebuie să eviţi pe cât posibil alcoolul, fumatul şi să te hidratezi corespunzător.  Pe lângă alimentaţie, este foarte important să petreci cât mai mult timp în natură şi să te deconectezi de la problemele cotidiene. După câteva minute petrecute în aer liber, corpul tău se va relaxa şi te va cuprinde o senzaţie de seninătate. Acest tip de terapie originală te va ajuta să ai un pancreas mult mai sănătos.

 

Call Now Button