Sarea intensifică dulceaţa pepenelui roşu
Nu există fruct mai potrivit pentru verile caniculare decât zemosul pepene roşu, vedeta care ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative cu a lui savoare proaspătă şi gust de un dulce inconfundabil.
Pentru a nu te plictisi însă de această gustare, ai putea să îi aduci mici îmbunătăţiri. Un obicei mai puțin obișnuit la noi în țară, dar comun în anumite zone din Grecia, de exemplu, este consumul de pepene roșu cu sare.
Persoanele care au mâncat pepene roşu cu sare susțin că gustul pe care acest amestec îl provoacă nu poate fi comparat cu nimic altceva. Mai mult decât atât, sarea potențează aroma pepenelui, lăsându-le consumatorilor impresia că e mult mai dulce. De asemenea, deși pare și mai neobișnuit pentru noi, unii specialiști în arta culinară spun că pepenele presărat cu sare se potrivește de minune cu cafeaua de dimineață.