Home  /  Boli   /  Programul corect al somnului contribuie la eliminarea obezităţii

Programul corect al somnului contribuie la eliminarea obezităţii

Cu peste patru milioane de adulţi obezi şi 50% din populaţie peste greutatea normală, România a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa, după Grecia şi Iugoslavia, asta spune ultima statistică privind obezitatea în ţara noastră.

Ştim cu toţii că pentru a scăpa de obezitate trebuie să avem o nutriţie echilibrată şi să facem mişcare pe cât posibil, însă un nou studiu realizat de către oamenii de ştiinţă a scos la iveală faptul că şi un program corect al somnului este extrem de important în lupta cu grăsimea în exces. Mai mult decât atât, rezultatele obţinute indică faptul că şi un nivel scăzut al stresului ajută la eliminarea surplusului ponderal.

Cercetarea a durat jumatate de an şi au fost monitorizate 472 de persoane care sufereau de obezitate. În cele şase luni ale cercetării, ei au fost nevoiţi să mănânce cu 500 de calorii mai puţin pe zi, să facă mai multe exerciţii fizice şi să participe la întâlniri de grup.

Interesant este că programul corect al somnului a fost un factor care a contribuit la succesul tratamentului. Mai mult decât atât, ei au specificat faptul că persoanele care au avut un nivel scăzut al stresului au reuşit să piardă si mai multe kilograme.

Practic, o evaluare din timp a somnului şi a nivelului de stres în studiile pe termen lung ar putea identifica potenţialii participanţi care vor avea nevoie de consiliere suplimentară, au declarat cercetătorii.

Iată cum un somn ciclic, odihnitor, poate să pună umărul serios la tentativa persoanelor supraponderale de a scăpa de această povară a greutăţii. Bineînţeles că nu trebuie să uităm de nutriţia echilibrată şi de mişcare.

 

Call Now Button