Home  /  Boli   /  Posteriorul unei femei reflectă sănătatea acesteia

Posteriorul unei femei reflectă sănătatea acesteia

Au existat nenumărate discuţii cu privire la diverse afecţiuni pe care le pot dezvolta femeile care au un posterior mai proeminent. Nu vorbim aici de femeile supraponderale sau obeze care au, implicit, posterioare de mari dimensiuni din cauza acumulării masive de grăsime, ci vorbim de acele femei care, din constituţie, sunt înzestrate cu posterioare proeminente. Şi acestea din urmă conţin depozite de grăsime, însă faptul că nu trec în extrema excesului este un beneficiu pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru nu este doar un avantaj din punct de vedere estetic, ci poate avea şi influenţe pozitive din punctul de vedere al sănătăţii. Un studiu publicat în Cell Metabolism arată că femeile care au mai multă grăsime la nivelul posteriorului sunt mai puţin predispuse atacurilor cardiace, infarctului şi diabetului.

Cercetătorii au descoperit că grăsimea care se depune în jumătatea inferioară a corpului acţionează ca un burete şi poate opri mai multă grăsime periculoasă din drumul ei către organele vitale, cum ar fi inima sau plămânii.

Pe lângă toate acestea, specialiştii susţin că un corp în formă de pară este mult mai sănătos decât unul în formă de măr.

Practic, cea mai periculoasă este grăsimea stocată în partea superioară a corpului, care creşte riscul dezvoltării tensiunii cardiace, duce la creşterea colesterolului şi a riscului de diabet.

Call Now Button