Home  /  Nutriţie   /  Detoxifierea organismului cu apa pură

Detoxifierea organismului cu apa pură

Zilnic introducem în organism peste 3000 de substanţe chimice, majoritarea prin intermediul apei pe care o consumăm. Dintre acestea, mai puţin de jumătate au fost testate în vederea determinării efectelor toxice asupra organismului uman.

În ultimii ani a început să se atragă tot mai mult atenţia asupra rolului pe care îl au metalele grele, pesticidele, ierbicidele şi deversările industriale, precum şi alţi factori care cauzează o mare varietate de efecte asupra sănătăţii. Sistemul de detoxifiere din organism nu poate funcţiona în mod normal, din moment ce aceste substanţe nocive sunt permanent prezente. Mai mult, capacitatea organismului de a îndepărta aceste substanţe se diminuează simţitor şi, în schimb, toxinele se depun în ţesutul adipos.

De-a lungul anilor de cercetări în legătură cu rolul pe care îl joacă apa în organismul uman, s-a ajuns la concluzia ca apa îndeplineşte patru funcţii: de solvent, de transport, de lubrifiere şi de revigorare. Studii ulterioare au dezvăluit o a cincea funcţie, aceea de intensificator electronegativ. S-a demonstrat că atunci când apa este consumată în cea mai pură forma a ei (H2O şi nimic mai mult) are efecte remarcabile si unice pentru menţinerea sanătăţii, însă acest tip de detoxifiere nu trebuie urmat pentru o perioadă foarte lungă.

În timp ce alimentele pătrund în organism, apa contribuie la descompunerea şi la absorţia substanţelor nutritive şi, de asemenea, este elementul cheie în eliminarea reziduurilor. În timpul detoxifierii, substanţele nocive acumulate în ţesutul adipos sunt preluate de sânge şi de sistemul limfatic şi trimise la ficat şi rinichi pentru procesare şi eliminare. Aici intervine a cincea funcţie a apei, care otimizează spaţiul dintre celulele roşii din sânge, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare, şi, care permite celulelor grase sa se detoxifice prin eliminarea reziduurilor metabolice în sange (care sunt duse apoi la organele care le procesează).

Rinichii filtrează până la 1500 de litri de fluid în fiecare zi. Daca există destulă apă, rinichii îşi realizează cu uşurinta funcţia. În cazul în care cantitatea de apă nu este suficientă, rămân reziduuri care se depozitează în rinichi şi se transformă în pietre.

Apa nu trebuie privita ca o sursă de minerale. De exemplu, pentru a putea obţine necesarul de calciu zilnic ar trebui consumaţi aproximativ 19 litri de apă! Mulţi oameni nu consumă nici măcar cantitatea standard de 2 litri de apă pe zi, de aceea este o prostie să credem ca prin apă ne obţinem aportul necesar de substanţe nutritive.

Daca ne gândim la apa de la robinet, situaţia este mai grava. Pe lângă saruri minerale şi metale grele, aceasta conţine şi o mare cantitate de poluanţi şi este cu atât mai puţin eficientă în realizarea funcţiilor vitale. Daca pui în automobil apă cu rugină şi impurităţi, radiatorul se supraîncălzeşte. Dacă avem o cantitate prea mare de reziduuri în sânge, se întâmplă acelaşi fenomen de supraîncălzire şi de aici vine şi febra. De aceea, în perioade de detoxifiere nu este neobişnuit sa apară un disconfort sau stări febrile.

Indiferent că ţinem sau nu o cură de detoxifiere, consumul a cel puţin 2 litri de apă pe zi este calea spre menţinerea sănătăţii.

Call Now Button