Home  /  Boli   /  Trucuri care te motivează să faci exerciţii dimineaţa

Trucuri care te motivează să faci exerciţii dimineaţa

Probabil o bună parte dintre noi ne-am propus de multe ori să ne apucăm de sport cu regularitate pentru a ne oferi o vitalitate mai bună. Cel mai indicat moment pentru a desfăşura activităşi fizice este dimineaţa. De cele mai multe ori cei mai mulţi dintre noi renunţăm la aceste exerciţii din diverse motive mai mult sau mai puţin plauzibile. Astfel avem nevoie de câteva trucuri care ne pot motiva să începem cu brio sau să continuăm cu acest obicei care face minuni pentru sănătatea noastră. Iată care sunt cele mai bune trucuri care ne ajută să fim motivaţi pentru mişcarea de dimineaţă:

Uitaţi-vă la filmuleţe cu exerciţii adecvate

Poţi să recurgi la canalele tv care au în programul de dimineaţă exerciţii pe care să le faci deodată cu instructorii respectivi. Este un bun mod de a te mobiliza făcându-ţi un obicei din acest lucru. O altă modalitate în care poţi să foloseşti un televizor cu ecran mare este pentru a-ţi pune diverse filmuleţe de pe youtube pe care să le vezi mai bine şi să execuţi corect exerciţiile. Astfel nu vei mai avea scuza că nu ştii ce exerciţii să faci sau cum să le legi ca să fie bine pentru corpul tău.

Alege ca în fiecare zi să lucrezi o altă parte a corpului

Un antrenament complet care să lucreze intens toate zonele problematice ale corpului necesită şi un timp mai îndelungat. De aceea, un alt truc pe care te poţi baza este acela de a-ţi alege în fiecare zi exerciţii pentru o anumită zonă a corpului. Luni poţi opta pentru exerciţii pentru abdomen, marţi pentru tonifierea picioarelor şi a fundului, iar în altă zi poţi să alegi un set de exerciţii yoga/pilates pentru o tonifiere generală a întregului corp.

Treci direct la treabă, nu mai zăbovi 

Cu cât stai să te gândeşti mai mult că trebuie să te apuci de exerciţii, cu atât ţi se va face mai lene să le începi. Este de preferat să te apuci imediat ce te-ai dat jos din pat, deoarece va fi şi cea mai bună modalitate de a te trezi şi a te umple de energie.

Pregăteşte-ţi echipamentul din timp

Ca să nu stai să cotrobăi în dulap la prima oră a dimineţii şi să cauţi adidaşii care sunt puşi cine mai ştie unde este de preferat să le ai pe toate pregătite. Astfel te poţi îmbrăca, încălţa şi să pleci direct la sală, la un jogging sau să-ţi faci exerciţiile acasă.

Mai bine mai puţin decât deloc

Decât să renunţi de tot la exerciţii, specialiştii susţin că până şi un antrenament scurt poate să facă minuni pentru sănătate. Aşa că dacă nu-ţi iese nicicum să mergi la sală sau la alergat pentru că nu ai deloc timp sau chef, atunci concentrează-te măcar cinci minute pe câteva exerciţii care iţi vin în minte.

Call Now Button