Home  /  Nutriţie   /  Consumul de dovlecei poate scădea tensiunea arterială

Consumul de dovlecei poate scădea tensiunea arterială

Specialiştii în nutriţie spun că dovlecelul poate fi o soluţie naturală în scăderea tensiunii arteriale, datorită conţinutului ridicat de potasiu.

Această legumă este bogată în vitaminele C şi E, beta şi alfa-caroten, antioxidanţi ce protejează organismul împotriva cancerului de prostată. Pe lângă toate acestea, dovlecelul scade riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare, deoarece previne formarea plăcilor de aterom şi creşte rezistenţa corpului împotriva răcelii şi gripei .

De asemenea, leguma conţine 0,35 miligrame de vitamina B3 şi provitamina A, care sunt prezente mai ales în coaja dovlecelului. La acestea se adaugă 7 miligrame de vitamina C /100 de grame. Alimentul are un conţinut caloric scăzut, astfel că la 100 de grame dovlecelul conţine 15 kilocalorii.

Specialiştii susţin ca această legumă are capacitatea de a bloca radicalii liberii, fiind o sursă bogat de fibre, dar cantitatea şi calitatea substanţelor nutritive variază în funcţie de vârsta dovlecelului. Cei tineri conţin pectină, în timp ce dovlecelul matur conţine celuloză.

De asemenea, alimentul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în gastrite, ulcere şi alte afecţiuni ale aparatului digestiv.

Call Now Button